Mekkora eséllyel vesznek fel embereket nek a MÁV-hoz?
Sajnos konkrét dolgot nemtudok a pozícióról.
Viszont maga a MÁV állami cég, stabil háttér és kiszámítható jövőt kínál.
Sok ismerősöm van ott, mindenki jó véleménnyel van róla, dolgozzon irodába, legyen kalauz vagy akár szerelő műhelyben lévő ember.
Jelenleg is van felvétel több helyre is. Lásd a MÁV karrier oldalán:
Javaslom nézd meg ezeket a videókat is:
https://www.youtube.com/watch?v=FMdmCW5ylO0
https://www.youtube.com/watch?v=tHfFY2Lnxn4
Elvileg 8 általánossal is felvesznek, de nem baj ha van valamiféle szakirányu végzettség. (jobb ha van, mert ha mégsem vesznek fel akkor máshova még el tudsz menni melózni...(
Ha nincs, akkor beiskoláznak tanfolyamra.
A felsővezeték szerelők a szabadban dolgoznak télen és nyáron, jól kell viselned a körülményeket. A balesetek, viharok okozta károk felszámolásán túl tervszerü megelőző karbantartásokat kell végezni. Ami annyit jelent, hogy a területhez tartozó összes drótot centiről centire megvizsgálják.
Van amikor készenlétet is kell adni és ha gond van akkor menni kell éjszaka is.
A vasúton plafontapasztónak hívják őket :)
Fontos!
Orvosi alkalmasság az alábbi rendelet szerin szükséges!
A felsővezeték szerelő a III. munkaköri csoportba tartozik, ennek megfelelő követelményeket kell nézni a rendeletben
Ez engem is érdekelne, csak én jegypénztárosnak szeretnék menni. De semmi álláshirdetés eddig..
Egyébként a MÁV Karrier oldalán ott vannak a követelmények a munkakörökhöz.
3-as:
Jegypénztáros munka ritkán van hirdetve, aminek az oka az, hogy EÜ okok miatt jegyvizsgálónak már nem alkalmas dolgozok szoktak feltolteni az üres helyeket.
#2: Nincs szakirányú végzettségem, érettségim van. Ezért is írtam, hogy látom tanulnom kell tanfolyamon, ha felvesznek.
Meleggel/hideggel nincs bajom, főleg meleg-tűrő vagyok.. Például mikor már az emberek jelentős része sír a meleg miatt, akkor azt meg se érzem.
Készenlét az mit jelent? Ha otthonról kell ugorjak, ha hívnak az necces, mert falun lakom még és nincs vonat a megyeszékhelyre éjjel.
Orvosi alkalmasság: Szemüveges vagyok, de a szemüvegem dioptriája alapján még átmehetek (legalábbis a rendelet szerint).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!