Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az hogy lehet, hogy nyugaton...

Az hogy lehet, hogy nyugaton a tanári az egyik legjobban fizető pálya, Magyarországon meg egy gyári munkás is többet keres egy tanárnál?

Figyelt kérdés

2021. aug. 23. 22:46
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
70%

"kétkezi munkások brutálisan sokat keresnek manapság Magyarországon"

Azért azt tegyük hozzá, hogy jellemzően "maszekban", vállakozóként keresnek brutálisan sokat. Ha egy szellemi dolgozóhoz (mondjuk mérnökhöz) hasonlítjuk, akkor az alkalamzott villanyzserelőt az alkalmazott mrénökhöz, a vállakozó villanyszerelőt a vállakozó mérnökhöz érdemes hasonlítani. Így pedig már nem igaz az állítás.

2021. aug. 23. 23:41
 12/51 anonim ***** válasza:
19%
nem hiszem, hogy 300 nettó alatt keresne bármilyen szakmunkás maszekban, amikor ezt egy gyárban megkeresi
2021. aug. 23. 23:45
 13/51 anonim ***** válasza:
12%
Nehogy azt hidd hogy ott tanarnak lenni ugyanaz mint itt. Ott kokemeny verseny van a tanarok kozott, itt meg kb langyos víz kategoriaju allas...
2021. aug. 24. 05:20
 14/51 anonim ***** válasza:
74%
Építőiparban dolgozom. Minden túlzás nélkül mondom azt, hogy akinek van 2 keze és nem alkoholista az jelenleg katás kisvállalkozó , akár egyedül is , és sztem maximum egy hét alatt megkeresi egy bértábla tetején levő tanár bérét , nemhogy egy kezdő 130 ezrét. Nagyon kevés diplomás szakma van amivel nem tudja egy szakember jelenleg felvenni a versenyt fizetésben. De hat ez van, kereslet és kínálat. Szakember nincs elég , a kereslet baromi nagy, diplomás melokra meg nincs ekkora verseny. Hozzáteszem, hogy pl: sok építőipari mérnök akik ezeket irányítják èpítésvezetőként ők sem keresik még felét sem ezeknek a béreknek amiket már mindenki csak számlázni szeretne. Durva világ van.
2021. aug. 24. 06:11
 15/51 anonim ***** válasza:
0%
#11 Biztos vagy ebben? Egy villanyszerelő ma bruttó 45-50 eft-ot keres naponta. Mert annyit ér a munkája. Egy mérnök nem keres ennyit, maximum speciális területen, 10+ év tapasztalattal. Nekem 5 év tapasztalattal ajánlanak 900 bruttó körüli mérnök fizetéseket. Villanyszerelőként meg 1 millió fölött. NEM vállalkozóként. Az már más súlycsoport lenne.
2021. aug. 24. 07:41
 16/51 anonim ***** válasza:
90%
Magyarországon felborult a rendszer. Egy egyszerű szakmunkás(bocsánat, hogy egyszerűnek nevezem, de tényleg nem a legértelmesebb és legszorgosabb emberek szoktak festőnek meg asztalosnak, gyári munkásnak menni) háromszor annyit keres, mint aki szellemi munkát végez és diplomás. Itt csak az van megfizetve, aki pofátlan hozzá. Egy szerelő elkérhet annyit, amennyit gondol, míg én az irodában ülve nem tudok pluszpénzt elkérni, mert fix fizum van. Ezért is megyek ki inkább külföldre.
2021. aug. 24. 09:08
 17/51 anonim ***** válasza:
0%
Mert a Magyarországi tanárok amit "dolgoznak" azért még ez is sok! 300 ezer az sztem nem olyan kevés.
2021. aug. 24. 10:01
 18/51 anonim ***** válasza:
Vannak normális tanárok is nem kevesen, ne az összeset szidjuk!
2021. aug. 24. 11:00
 19/51 anonim válasza:
85%

A húgom pályakezdő tanár, 145 ezret keres, pedig sokszor reggel 7-től folyosói ügyeleten van, délután 3-kor hazaér, majd még 3-4 órát készül másnapra.

Én autóvillamossági szerelő vagyok, papíron 250-et kapok, zsebbe mellé 100-at, meg juttatásokban 50-et, aztán meg is van a havi 400.

És nekem nem kell hazahozni a munkám, nem zaklatnak a munkahelyemről szabadnapon, nem kell elviselnem a pofátlan kölyköket.

Szerintem aki ma elmegy tanárnak ennyiért, úgy, hogy 6 éves a tanárképzés, az NEM NORMÁLIS.

2021. aug. 24. 12:21
 20/51 anonim ***** válasza:
11%
Hát hajjak meg, a tanárok a nettó 300-at megkapják! A mama is ped2-es minősítéső tanár, meg osztályfőnök. A 3 kilója megvan.
2021. aug. 24. 16:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!