Az hogy lehet, hogy nyugaton a tanári az egyik legjobban fizető pálya, Magyarországon meg egy gyári munkás is többet keres egy tanárnál?
"kétkezi munkások brutálisan sokat keresnek manapság Magyarországon"
Azért azt tegyük hozzá, hogy jellemzően "maszekban", vállakozóként keresnek brutálisan sokat. Ha egy szellemi dolgozóhoz (mondjuk mérnökhöz) hasonlítjuk, akkor az alkalamzott villanyzserelőt az alkalmazott mrénökhöz, a vállakozó villanyszerelőt a vállakozó mérnökhöz érdemes hasonlítani. Így pedig már nem igaz az állítás.
A húgom pályakezdő tanár, 145 ezret keres, pedig sokszor reggel 7-től folyosói ügyeleten van, délután 3-kor hazaér, majd még 3-4 órát készül másnapra.
Én autóvillamossági szerelő vagyok, papíron 250-et kapok, zsebbe mellé 100-at, meg juttatásokban 50-et, aztán meg is van a havi 400.
És nekem nem kell hazahozni a munkám, nem zaklatnak a munkahelyemről szabadnapon, nem kell elviselnem a pofátlan kölyköket.
Szerintem aki ma elmegy tanárnak ennyiért, úgy, hogy 6 éves a tanárképzés, az NEM NORMÁLIS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!