Normális az, aki elmegy dolgozni óránként nettó 769 Ft-ért dolgozni MESTErDIPLOMÁVAL?
A húgomról van szó, még egy éve számoltattam vele egy hónapon keresztül minden nap, hogy hány órát dolgozik minden nap.
Tanár, az iskolában kb. 35 órát tölt hetente, a többi az otthoni adminisztrációs feladatok, órákra készülés, dolgozatok összeállítása, kijavítása, iskolai ünnepély összeállítása, szülőkkel emailezés, délután visszafutkozás az iskolába szülői értekezletre, fogadóórára, tantestületi/munkaközösségi megbeszélésekre...
Szóval heti 52 óra jött ki neki átlagban, ezért kap nettó 145 ezer Ft-os fizetést, meg egy 15 ezres pótlékot. Semmi egyéb, nincs cafeteria, nincsenek extra juttatások.
Miután kiszámoltam az órabérét, ő is meglepődött, de nem akar pályát váltani. Így viszont örökre a szüleink nyakán fog élni, mert ebből a fizetésnek csúfolt zsebpénzből albérletet sem lehet fenntartani. Mindezt 6 éves egyetemi képzés után... Nem tudom, hogy értessem meg vele, hogy nem normális, amit csinál.
"Ellenzék idején 85k-t kerestek, fele annyit a kezdők és a rezsi is duplája volt. Csak szólok a nagy reménykedőknek"
Én még az ellenzék idejében költöztem el otthonról, 35 ezer volt a garzonlákásom bérleti díja.
Most ezek 120-nál kezdődnek.
Az ellenzék idején, amikor a világpiaci ár alacsonyabb lett a szolgáltatók, akkor is árat emeltek. Nem mindegy
Felesleges reménykedni, ennél csak rosszabb lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!