Hogyan spóroljak,hogy maradjon pénzem és félre tudjak tenni?
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Hogyan tegyek félre havi 300.000Ft fizetésből?
Az alap kiadásaim:
-Albi mindennel együtt (szoba):-65.000Ft
-Telefonszámla:-10.000Ft
-Autó átlag havi fenntartása:-50.000Ft
-Élelmiszerbolt:-100.000Ft
-Kaja rendelés(Netpincér):-20.000Ft
-Ruha,egyéb kiadások:20.000Ft.
Van amikor mínuszba jövök ki hó végén,heti fizetést kapok.
Leginkább arra lennék kíváncsi,hogy ki hogyan oldja meg az étkezésen való spórolást,milyen praktikák vannak,hogyan érdemes vásárolni,autót megéri-e fenntartani napi 15km-re?
Válaszotokat,tanácsotokat előre is köszönöm!
23/F
Ne rendelj a netpincérről aztán marad 20k rögtön
Amúgy ennek a feléből oldd meg az étkezést, nem tudom mire költesz ennyit, de ezek szerint nem engedheted meg magadnak.
Köszönöm szépen a tanácsot 2-es!
2 hétre előre rendeltem teletálat! :)
Telefonszámla azért ennyi,mert a vírus előtt jobban kerestem és 2 éves szerződésre kötöttem korlátlan internettel és telefonnal...Hál’ istennek szeptemberben lejár.
A biztosítás Budapesti lakcím miatt ennyi,és az autóm csak 100-as benzinnel hajlandó menni az E10 benzin miatt...Évi kb. 500-600.000Ft az autó fenntartása mindennel együtt,de munkába járáshoz kell,illetve lehet másod állásba elmegyek futárkodni vele.
Kereset: 230 000
Végrehajtó: 50 000
Albérlet: 50 000
Telefon+laptop törlesztő: 60 000
És mégis megélek.
Kedves 4-es!
Étkezésre,ruházatra,szórakozásra,közlekedésre nem is költesz?
Havi 100 rengeteg kajára, a fizetésed harmadát eleszed? Szerintem vagy keress olcsóbb boltot, vagy ne egyél olyan sokat🤣Vagy ahogy előttem írták, inkább rendelj teletáltól.
15 km-re felesleges luxus autót fenntartani, ha ekkora költséggel jár. Tömegközlekedés nem opció?
A kajára és az autóra költessz nagyon sokat.
Nagycsaládosok vagyunk. Nagyon sok pénz elmegy kajára itt is, de havi 150-200e között megáll az összeg. 5 főre. És veszünk mindent. Tényleg mindent. Sőt sztem még spórolni is tudnánk, ha kevesebb édességet vennénk. Azt a részt mindenképpen gondold át.
Lidl/Aldi, saját márkás termékek nagyon jók. Eurofamilyben sokkal olcsóbban a termékek, mint máshol. Listával menj bevásárolni. Ne legyen felesleg. Ne legyen kidobott kaja. Szünetekben mi is rendeljük az ebédet. Azzal nincs gond sztem, mi az Interfood-tól. De akkor emiatt is kevesebb kellene legyen a havi kajára költött összeg. Pl. Tisztított csapvizet iszunk. Nem veszünk palckozott vizet. Ja, és heti 1szer megyünk bevásárolni. Ez is segít abban, h ne vegyünk sok felesleges dolgot.
2 autónk volt. Beköltöztünk a belvárosba, eladtuk az egyiket. Ahova lehet gyalog/bringával járunk. Egészségesebb is. Sok a havi 50e/autó. Most mi home officeban dolgozunk, így nekünk még kevesebb ez a fajta kiadás. Metronál/Auchannák tankolunk. Meg vagyunk elégedve.
Ruházatra a minimálisat költjük. Nem kell minden ruhanemüből 20db.
Nem költünk alkoholra/cigire pénzt. Járunk állatkertbe/vadasparkokba/Balatonra/kirándulni/játszóházba színházba…. szóval a magunk mondján szórakozunk. De pl. nem
járunk moziba. Van itthon Netflix/HBo go… le lehet tölteni már mindent, sőt a tvt le fogjuk mondani, mert nem is nézzük.
Telefonszámlán is lehet fogni pár ezrest. Ha van jó wifi, nem kell korlátlan net.
Jól keresünk és még ennyi gyerek mellett is félre tudunk tenni pénzt. Azt pedig megforgatjuk. Tőzsdézünk. Van egy célunk. Lakást szeretnénk venni a gyerekeknek Pesten, h ha a továbbtanulásra kerül sor, ne kelljen nekik albérletbe menni. És ez akkora erőt, lendületet ad, hogy nem esik nehezünkre spórolni. Átgondoljuk pár havonta, hogy hol tudnánk még pénzt megfogni. Javaslom egy cél kitűzesét Neked is. Sztem rögtön mashogy látod majd a pénzügyeidet.
Rengeteg pénzt szórsz el étkezésre. Én 160 ezret keresek pótlékostól-mindenestől (pedig mesterdiplomás tanár vagyok), ebből
-45 a szoba
-15 a rezsi
-25 az étkezés
-6 a telefon + internet
-8 a tömegközlekedés
-3 a gyógyszereim (rossz a szívem)
A többi megmarad háztartási dolgokra (fogkrém, tusfürdő, zsepi, stb.)
Nem is értem, a te fizetéseddel hogy lehet mínuszba kijönni.
Kedves 8-as!
Köszönöm a válaszod!
Megpróbálom követni az általad leírtakat.
Szerintem az élelmiszerre elköltött pénz azért ilyen sok,mert napi 2x járok boltba munka előtt és az után is.
Megpróbálok heti 1x,max. 2x boltba menni egy héten,illetve megpróbálok olcsóbb,saját márkás termékeket venni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!