Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt megteheti a munkahelyem?

Ezt megteheti a munkahelyem?

Figyelt kérdés
Óvónő vagyok, most kezdtem dolgozni egy hónapja egy óvodában. Mivel gyakornok vagyok ezért megkért a vezető, hogy maradjak bent egész nap az oviban, hogy lássam mit, hogyan csinálnak az óvónők. Ezt megértem, hogy fontos, de akkor sem egész nap kellene bent legyek, úgy gondolom. Egy hónapja tehát reggeltől estig bent vagyok. (3/4 7-től este fél6-ig) Szeptembertől, ha jönnek az új gyerekek akkor egy hónapon keresztül reggel 3/4 7-től este fél 6-ig bent kell lenni dolgozni, azért, hogy megismerjenek a kicsik minket. Ezért nem kapok semmi plusz pénzt, mindezt a szabadidőmből kell feláldozni. Én vidékről járok be dolgozni, 45 perc oda és vissza is az utazásom. Hajnalban kelek és indulok, és csak este fél 8-ra érek haza vonattal. Ezek után pedig neki kell állni a papírmunkának, tervezeteknek stb. Tehát még fel kell készüljek másnapra foglalkozásokkal. Ezt lehetetlennek érzem, úgyhogy sajnos a próbaidőm alatt fel fogok mondani. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt tényleg megteheti a munkáltató, hogy dupla műszakot vigyek minden nap reggeltől estig és semmi plusz fizetést nem ad? Nagyon megterhelő, fizikailag és mentálisan is. Szerettem volna ezt a pályát, de a nevetséges fizetés mellett (145000 nettó) nem fogok még ingyen dolgozni plusz egy műszakot minden egyes nap.

2021. aug. 16. 19:20
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Ok megkerhetnek ra, te meg nemet mondhatsz ra. Probaido alatt meg mindketten felmondhattok indoklas nelkul.
2021. aug. 16. 19:33
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Az első nap le kellett volna szögezni, hogy pontosan annyi ideig leszel bent, amennyi a munkaszerződésedben van. Minden ezen felül túlóraként, plusz pénzért elszámolandó. Baleknek néznek.
2021. aug. 16. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:
92%
Persze, nèzd meg mondjuk 3 napig szorgalomból, aztán utána szerződèses munkaidő. Ha nem tetszik nekik lesz másik, egyre több ovi nyílik.
2021. aug. 16. 22:33
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Ne hagyd magad mert ez még csak a kezdet. Nem vagy köteles rá. 1-2 napot áldozz rá aztán ne vállalj többlet munkát ha nem fizetik
2021. aug. 16. 23:09
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
Nem vagy köteles rá. Mondhatsz német, sőt fel is mondhatsz. Úgyis óvónő hiány van, nem hiszem, hogy sokáig munka nélkül maradnál.
2021. aug. 17. 00:19
 6/7 anonim ***** válasza:
73%

"Mivel gyakornok vagyok ezért megkért a vezető, hogy maradjak bent egész nap az oviban"

Írtad -> "megkért". Nem vagy köteles. Tisztázd vele a dolgokat ügyesen, hátha nem is kell felmondanod.

2021. aug. 17. 05:49
 7/7 ascelpius ***** válasza:
Szerintem is első körben beszélnék a vezetővel (ha egyébként minden más klappol és csak ezzel van probléma) és ha hajthatatlan akkor mondanék fel.
2021. aug. 17. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!