Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Múlthónapban ingyen dolgoztam...

Múlthónapban ingyen dolgoztam 11 órát?

Figyelt kérdés

A munkatársam akit délutánonként leváltok megkért, hogy jöjjek minden nap fél óraval korábban, mert faluról ingázik és igy eléri a buszt, nem kell 2órát vonatra várnia. Belementem, hogy segítsek, mert azthittem, hogy majd annyival több fizetést fogok kapni. Csakhogy ugyannyit kaptam mint ő, hiába többet dolgoztam. A főnök azt mondta, hogy őt nem érdekli, hogy ki hány órát dolgozik, csak a munka legyen elvégezve, ha a kollégaval beszéltem meg, hogy jövök hamarabb, akkor a fizetést is vele beszéljem meg.

Oké, megyek a kollégához, hogy fizesse ki a 16500 forintot, amiért 22x30 percet dolgoztam helyette múlthónapban, (1500 a nettó órabérünk) de nem hajlandó kifizetni, mert erről nem volt szó, és szerinte csak puszta szivességből segítettem.

2021. aug. 13. 18:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Tehát mindenféle megbeszélés nélkül bemész előbb a munkahelyre önszántadból és csodálkozol hogy nem akarnak kifizetni?Nem csodálom,senkinek nem mondtad hogy te túlóráznál és be tudsz jönni előbb.Remélem kamu mert hogy valaki felnőtt létére ilyen buta legyen...
2021. aug. 14. 11:05
 12/16 A kérdező kommentje:
Ő kért meg, hogy menjek hamarabb, nem én ajánlottam. Igaz, hogy a fizettség nem volt megbeszélve, de csak mert nem gondoltam, hogy ennyire pofátlan legyen valaki, hogy ingyen elvárja.
2021. aug. 14. 13:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Kollégától egyébként sem illik elfogadni fizetést szivességért.

Főnökkel ha meg sem beszélted akkor minek fizetne többet neked.

2021. aug. 14. 15:42
 14/16 A kérdező kommentje:
Szerintem 11óra pluszmeló nem csupán egy legyintésre méltó szivesség.
2021. aug. 14. 19:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Attól, hogy ez így nem korrekt még nem fogsz semmit kapni, mivel csak egy szóbeli megegyezés volt.
2021. aug. 14. 19:46
 16/16 anonim ***** válasza:

következő hónapban ugyanennyiszer maradjon ő fél órával tovább, így szintén nem kell majd a pályaudvaron várnia és visszaadja neked a szívességet, amit korábban te tettél neki és pénzébe sem kerül.

a jövőben pedig gondolkodj előre, hogy milyen áldozattal jár neked egy szívesség és annak mi az ára, mert semmi sincs ingyen és a rendszeresen ismétlődő dolgok összeadódnak és nagyon hamar képesek megsokszorozódni.

annak utána se számolj, hogy mennyibe kerül havi-éves szinten, ha naponta megiszol egy kávét, kólát, vagy egyéb üdítőt, mert át fogsz szokni inkább a vízre...

2021. aug. 19. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!