Mi lenne a legjobb döntés a helyemben szerintetek?
Dolgozok egy munkahelyen már 5 éve, szeretek itt dolgozni mert szeretem ezt a munkát, jó a környezet és jó fejek a kollégák is, viszont kevés a fizetés.
Ugyanennek a cégnek van egy alvállalkozója ahol a mostani fizetésem háromszorosát kapják az emberek nagyjából ugyanennyi munkáért, oda szeretnék menni hozzájuk dolgozni és fel is vennének.
Mostanában elég sok munkánk van úgyhogy nem hiszem hogy örülnének hogyha felmondanék és átmennék az alvállalkozókhoz akik a mostani cégemtől kapják a munkát, viszont egyre nagyobb szükségem van a pénzre egyéb okok miatt.
Nem vagyok rosszban a főnökökkel viszont beleszólhatnak vagy kirúgathatnak az alvállalkozóktól ha nem tetszik nekik hogy eljöttem tőlük, tehát akkor mindkettő céget elfelejthetem és ettől félek a legjobban mert itt már beilleszkedtem és nem akarok teljesen új helyre menni így hirtelen.(lehet hogy neked olvasónak ez nem számít de nekem igen)
Nem akarok mindenáron eljönni innen csak akkor ha lenne egy sokkal jobban fizető munkahely, ha beszélek a főnökökkel tudom hogy nem emelnek annyit a fizetésen hogy megérje itt maradnom az alvállalkozók helyett, előttem próbálták már jó páran.
Menj oda a főnökhöz, és kérdezd meg, hogy "azt hallottam az alvállalkozónál sokkal jobb a pénz, hát lehet ilyet?" ha nekiáll kamuzni, akkor tudod hányadán álltok, ha meg normális ember, akkor vagy emel vagy elenged.
Egyébként ilyenkor nem csak a magad szempontjából kell végiggondolni a történetet, hanem az övékéből is: ha felmondanál, milyen nehéz lenne téged pótolni - szép dolog a szeretet, de ha tizenkettő egy tucat emberek dolgoznak ott, akkor ki fognak rúgatni ha átmész, már csak azért is hogy példát mutassanak a többieknek. Ha nehéz lenne nekik azt a munkát pótolni, amit te elvégzel, akkor mindjárt máshogy állnak hozzá(d).
Azt azért nézd meg a szerződésedben, hogy nem tiltja-e, hogy átmenj az alvállalkozóhoz.
Amúgy van már konkrét ajánlatod? Meg lett beszélve, hogy te is háromszoros pénzt kapsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!