Mik a tipikus csicska munkák?
Kövezzetek meg, de én úgy vélem, hogy ahhoz valami nagyon ritka és pótolhatatlan tudással kell rendelkezni valakinek ahhoz, hogy egy munkahelyen úgy történjen a munkavégzés, ahogy a munkavállaló fütyül.
Továbbá egy biorobot is mehet ezernyi más helyre, ha az egyik betanított munkás munkahely nem vált be, persze ez lokálisan limitációkba ütközhet, de ugyanez igaz légi irányítótornyos Bélára is, aki Bugyin nőtt fel, de Heréden él.
Az egyetlen igazi nem csicskamunka az az, ha vállalkozóként a cégedet olyan sikerekre vitted, ahol cég működése automatizált és neked maximum javaslatokat kell aláírni, vagy elutasítani. Viszont ahhoz megint rögös út vezet, amelyet te könnyen értelmezhetsz csicskulásnak a vásárló felé.
Jártam olyan munkahelyen, ahol dudaszó jelentette a szünet kezdetét.. mindenki libasorban levonult a munkaterületről, elkezdett nyáladzani és táplálkozni. Kifele menet mindenkit átnézett a biztonsági őr egy fémkeresővel, hogy nem e lop ki akár egy csavart is.
Ebédszünet vége szintén egy dudaszó, másmilyen. Azt jelentett, hogy 1 perced van visszaérni a munkaállomásodra. 1 perc letelte után újabb dudaszó.. megkezdheted a munkádat.. és ez ment napi 3x.
Munka közben nem volt engedélyezve a csevegés, telefont nem vihettél be, pisilni csak úgy mehettél el, ha jelezted a sorvezetőnek hogy ki kell menned. Amire morgolódással válaszolt, hogy "gyorsan, csipkedd magad".
Számomra ez a csicskamunka, ahol mint egy levágásra váró birka úgy vagy kezelve. És szóvá tette 1-2 évek óta ott dolgozó, hogy "otthagyom az állást 1 nap után? jobbat úgyse fogok találni"
Nos, találtam! Ennél csak jobb létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!