Milyen főiskolát kellene elvégeznem, hogy megkeressem a nettó 300-350 ezret havonta?
17 vagyok, ügyvitel szakon tizenegyediket kezdem szeptemberben. 4+1 éves a szak, 4 év alatt kapok egy érettségit és egy szakmát (titkárnő). A +1 év az egy OKJ-s tanfolyam, ha azt is elvégzem, akkor lennék ügyviteli ügyintéző.
Felmerült a továbbtanulás. Főiskolára mennék (egyetemre nem), mert ezzel a szakmával én aztán nem fogok boldogulni az életbe, mert az eddigi válaszok alapján 180 ezernél nem keresnék többet. A mai világban meg ingatlanárak meg albérletárak mellett félrerakni nemigen lehet. 180 ezer éhenhalni nem elég.
Milyen szakmára kellene mennem, hogyha minimum 300-350 ezret szeretnék keresni? Tolna megyében lakom, Szekszárd közelébe.
Hát nem tudom. A nagynéném Pakson bolti eladó, ő simán megkeresi egy hónapban a 280-at. De hajtják rendesen, túlóráztatják, nem fizetik ki a túlórapénzt.
Meg hát a paksiakat nem kell bemutatni, hírük van, hogy idegelik ki a nem-paksiakat.
De nyilván olyan munkát szeretnél, ahol lógatod a lábad, nem kell beleszakadni. Rossz hírem van: ha nem vagy valakinek a valakije, akkor csak a csicska-munkák várnak rád.
Nekem ugyan van, és jól is keresek vele, de az egy hatalams tévedés, hogy a jó fizuhoz feltétlen diploma kellene.
Na de válaszolok a kérdésre is :D Én a pénzügyi irányt javaslom, saját példámból kiindulva.
Nem értem ezt a szakot, kb bárkit be lehet ültetni ilyen pozícióba, akinek érettségije van. Pénzügy-számvitelben van lehetőség, ha meg tanulsz frankón könyvelni, megcsinálod a mérlegképest, pár év gyakorlatot összeszedsz egy könyvelő irodában, aztán csinálsz saját vállalkozást. Az elején nem leszel ott se agyonfizetve alkalmazottként, viszont ha már a saját lábadon állsz, akkor szép bevételed lehet,ugyanis a könyvelőkre szükség van, esetleg ha továbbviszed a dolgot lehetsz könyvvizsgáló is, de azt jóval nehezebb elérni.
Az informatikában van jobb pénz, illetve minőségirányításban, gyógyszeripar... Szóval olyan szakmák amihez tudás is kell.
Mert diploma kell, hogy valami jól keressen?:D Nekem egy érettségim van és vállalkozóként (Kereskedelem) 600-700 marad meg egy hónapban. Nem egy egetverő összeg, de alig van vele munka, szóval van időm gondolkodni a bővülésen és magamra is jut időm.
Ha mindenképp tovább akarsz tanulni, #4essel egyetértek, ha nem vonz az informatika, könyvelők mindig kellenek :) Korábban nekem is tervben volt :D
4es, ne írj butaságot. :)
Könyvvizsgáló asszisztens lehetsz pályaezdőként is. Úgy kezdtem.
5 év alatt pedig manager lettem, még pár év és aláíró vagyok.
Egyáltalán nem kell könyvelő legyél hozzá. Managerként ha meleltte megcinalod az alairoit, akor is nyithatsz sajat könyvvizsgaló irodát.
2. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!