Hogyan lenne érdemes beleírni a nyelvtudásomat az önéletrajzomba?
Van angolból egy felsőfokú nyelvvizsgám. Viszont nagyon sok helyen olvastam, hogy a valós nyelvtudást kell beleírni, nem azt, hogy milyen nyelvvizsgánk van. Ez oké, viszont nálam ez egy kicsit bonyolult.
Olvasni szinte bármit elolvasok gond nélkül szépirodalomtól a szakirodalomig. Filmeket, sorozatokat is nagy biztonsággal nézek angolul, feliratok nélkül. Viszont a kommunikáció a halálom. Írásban még jó vagyok, mert van időm "megkomponálni", átstrukturálni a szöveget, megkeresni a legjobban odaillő szavakat. Viszont szóban maximum középszintet tudok produkálni, mert néha megakadok, gondolkodnom kell, hogy egyáltalán mit mondjak, nem jut eszembe a megfelelő szó, akadozva beszélek. Az a poén, hogy ez nem a nyelv(nem)tudásom miatt van, mert magyarul, a saját anyanyelvemen is pont ugyanez a helyzet...
Ti a helyemben hogyan írnátok bele ezt a nyelvtudást az önéletrajzomba?
de hogy tudtad teljesíteni a szóbeli részét a felsőfokúnak?
azt ugye tudod, hogy ma már úgy tesztelik a nyelvtudást, hogy behívnak v. felhívnak, és angolul kezdeményeznek elbeszélgetést?
Én beleírom amiről papírom van aztán majd interjún eldöntik, hogy jó lesz-e.
Attól, hogy valakinek papírja van még nem biztos, hogy tudja de még mindig nagyobb eséllyel fogja tudni mint akinek nincs bizonyítványa.
Például angolul folyik az interjú 10-15 percig vagy adnak egy oldalas szöveget és foglald össze 3 mondatban a lényeget.
Úgy mentem át nyelvvizsgán, hogy épphogy elértem a minimum pontot szóbelinél.
"Attól, hogy valakinek papírja van még nem biztos, hogy tudja de még mindig nagyobb eséllyel fogja tudni mint akinek nincs bizonyítványa."
Azért a papír nem számít semmit a mai világban. Inkább a tényleges nyelvtudás számít, mert ha valakinek van egy felsőfokú papírja de nem tud egy szót se szólni akkor mit ér vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!