Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakon tudnám kamatozta...

Milyen szakon tudnám kamatoztatni és alkalmazni a nyelvtudásomat, ha érdekel a nemzetköziség? Milyen szakra érdemes jelentkeznem?

Figyelt kérdés
Jelenleg a jog és a nemzetközi gazdálkodás között vacillálok, miután kizártam a nemzetközi tanulmányok és nemzetközi igazgatás szakokat. Ezt csak azért írom le ide, hogy érthetőbb legyen az érdeklődési köröm.

2021. jún. 2. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Milyen nyelvről van szó?
2021. jún. 2. 20:29
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Szoftverfejlesztés :D
2021. jún. 2. 20:33
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Személyes tapasztalatom nincs, de elég sok olyan emberrel beszéltem akik nemzetközi gazdálkodáson tanulnak/tanultak és összességében negatív véleményeket hallottam. Alapozó gazdasági szaknak nem túl acélos, még egy "sima" marketing vagy hr is mélyebben belemegy a dolgokba, tanulni kell viszont mindenféle töltelék tárgyakat, amik igaz nem nehezek, de hasznuk sincs igazán. A vélemények alapján azt tudom mondani, hogy ha van valami olyan mester szak, ami neked már most nagyon tetszik és jó lehet hozzá az NG, akkor hajrá, vágj bele. Azzal viszont számolj, hogy pont a "nemzetközi" része miatt az utóbbi években eszméletlenül felkapott lett ez a szak és nem azért ennyire magasak oda a pontok, mert annyi érték és/vagy lehetőség van mögötte a többi gazdasági képzéssel szemben. Attól hogy ezt a szakot elvégzed még nem leszel automatikusan diplomata meg magyar UN nagykövet NYC-ben. Mégegyszer, nem lehúzni szeretném ezt a szakot, csak túl sokan túl sokat látnak bele, főleg a gimis felvételizők. Ha viszont tényleg több nyelvet beszél magas szinten, akkor gyakorlatilag bármilyen gazdasági képzésben gondolkodhatsz. 4-5 évnyi referenciával ha adsz egy jó állásinterjút célnyelven akkor van esélyed kint is elhelyezkedni, vagy valami hazai SSC összekötő pozíciójában. Jogról sajnos nincs tapasztalatom.
2021. jún. 2. 22:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Felsőfokú angol és középfokú német.
2021. jún. 3. 08:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát akkor legyen jog.
2021. jún. 3. 12:36
 6/7 anonim ***** válasza:
84%
Oh, én a kérdés alapján azt hittem hogy legalább 3 nyelvről van szó, vagy ha már kettő akkor azokat felsőfokon beszéled és az egyik valami egzotikusabb. Sajnos ezzel így abszolút nem tűnsz ki a tömegből nyelvi téren, a szaktársaim saccra 80%-a legalább két idegennyelven beszél, sokszor felsőfokon, de vannak viszonylag sokan olyanok is akik 3 nyelven tudnak és nem egy nyelvi vagy ez nemzetközi szakról beszélünk, csupán egy mezei HR-ről. (Bár az is igaz, hogy a NG-sek közül kb tényleg mindenki 3 idegennyelven beszél, szóval lehet mégsem ez a neked való ha kifejezetten a nyelv oldaláról közelítjük meg.) Ha máskülönben a közgazdaság nem foglalkoztat, akkor szvsz a joggal kéne próbálkozz.
2021. jún. 3. 16:55
 7/7 anonim ***** válasza:
25%
(Btw 3-as voltam, az kimaradt)
2021. jún. 3. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!