Jó választás gazdasági vagy esetleg jogi egyetemre jelentkezni úgy, ha egyáltalán nem tudok kommunikálni? Érdekelnek ezek a pályák, viszont autista vagyok.
A kapcsolatteremtés nagyon nehezen megy. sokszor félreértem az embereket. Az utalásokat egyáltalán nem tudom értelmezni. Nem bírom elviselni a szemkontaktust, nehezen viselem a környezetváltozást és a stresszt. Feszélyez az, ha engem néznek, ha ki kell állni emberek elé beszélni.
Ezek a a pályák pedig olyan extrovertáltaknak valónak tűnnek.
En még pályaválasztás elött állok.
A nem tudok kommunikálni nálam nem azt jelenti, hogy nem szeretek beszélni, hanem hogy sokszor nem is értem az adott szituációkat. Nem tudom hogy mit kéne válaszolni, van hogy nem mondok semmit vagy olyat mondok amit nem kéne. És hétköznapi dolgokat is hajlamos vagyok fenyegetésnek venni.
Nincsenek barátaim sem, mert képtelen vagyok kapcsolatokat kialakítani
6#
Talán analyst pozikban vannak olyanok, ahol tényleg a hard skillek számítanak, de minimális kommunikáció általában ott is elvàrt.
It szektorban hasonló a helyzet. Esetleg ezt a szektort ajánlom még, ha esetleg mutatsz valami érdeklődést.
Közgázos témában, szerintem a leírtak alapján ezeket a szakokat érdemes megfontolni:
-alkalmazott közgazdaságtan
-osztatlan gazdasági, - pénzügyi matematikai elemzés szak
Nagyon, nagyon talán a pénzügy számvitel, leginkább pedig az osztatlan matematikai elemzéses szak. Ezt nagyon nagyon erős matek nélkül semmiképp ne kezdd el. Első és harmadik említett szakot, érdemes lehet egy közepes matekkal is (mondjuk emelt érettségin, ha tudsz 80-85% között). Ennél, ha gyengébb a matekod, akkor nem tartom sok értelmèt, ezekre a szakokra menni, mert a hard skillek nagy része erős matek. mikro/makro, Statisztika, sorolhatnám, mint erősen matekorientàlt elemzéseket tesznek lehetőve. Ha mással nem tudsz kompenzálni, muszàj vagy ezekben nagyon erősnek lenned, különben lesz egy diplomád, de nem igen fogod tudni használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!