Hogyan osszam be a fizetésem,hogy hozzá tudjak járulni a saját vállalkozásunkhoz?
Oké, kezdjük a telefonszámlánál:
hogy a búbánatban tudsz 21 ezer ft-ot fizetni, amikor pl. a Vodafone Red tarifacsomagban korlátlan perc, sms és adatforgalmad lehet?
Ezzel havi 10 ezer ft-ot mindjárt spórolnál.
Vagy olyan készüléket vettél, amit havonta kell törleszteni? Akkor az bizony sokkal drágább volt, mint amit megengedhetnél magadnak, vagy mint amennyit érdemes kifizetni egy telefonért.
30 ezer ft-ért Xiaomi-t vettem immár lassan 3 éve. Ja, persze, ezzel nem lehet "villogni", hogy a legújabb modell, stb, de MINDENRE JÓ (fotó, telefonálás, mobilnet, stb)
Ha havi 38 ezret fizetsz az autó törlesztőjére, ami a vállalkozásé, akkor mégis miért akarsz még többet beletenni. Ha besetleg befuccsola kapcsolatotok vagy a vállalkozás, ki fizeti tovább a részleteket?
A Te neveden van az autó? Vagy cégnéven, de a kölcsönt Te vetted fel?
Ebbe a telefonszámlába van egy 14.000 forintos korlátlan beszélgetés és egy 1800 forintos tv illetve a maradék az a tesóm számlája de én fizetem ki online ő pedig ideadja mikor eszébe jut a hónap valahanyadik napján..
De a 38.000 forint hol van a több milliós eszközkészlethez és állományhoz, gépekhez? Sehol...
Oké, akkor mik vagytok?
A férjed egyéni vállalkozó? BT?
Te tagja vagy a vállalkozásnak?
Nem unalmamban kérdezgetlek, hanem azért, mert segítséget kértél, én meg megpróbálok rámutatni, hol lehetne megfogni a pénzt, de úgy látom, elég egyoldalú a dolog...
Ha Neked 16 a tel.+ tv költséged, s a fennmaradó a húgod számlája, akkor azt pl miért számolod hozzá, hiszen visszakapod. Így folyik ki a pénz a kezedből, hogy nem is tudod, mikor hova költesz. Érdemes lenne egyszer egy hónapig felírnod a kiadásaidat - utána megdöbbennél és talán jobban megállnád, hogy felesleges dolgokra ne költs.
Azért az durva, hogy havi 210 fizetésnél még a párod segít ki hó végén.
" Nekem kevés bevételem van...
Anyukám 140 ezerből él...
Nem láttam tudatos pénzkezelést"
1.- A 210 ezer egyáltalán nem kevés egy embernek.
2.- ha anyukád 140 ezerből él és így nevelt fel Téged és a tesód, akkor de, láttál tudatos pénzkezelést, csak max. nem figyeltél oda.
3. most mondok valamit: a fiam 3 éve dolgozik, kevesebbet keres, mint Te ( 180 ezer), 60-at hazaad rezsire, ételre.
Annyira ügyesen spórol, hogy most vettünk egy házat 2 millióért (hatalmas telekkel), ebből másfél millió az Ő pénze volt. Persze, el lehet szórni erre- arra a pénzt, csak aztán nem jutsz egyről a kettőre.
úgy, hogy ne költsd el. Húgod fizesse szépen a saját számláját.
amúgy meg mit akarsz hozzájárulni a vállalkozáshoz.. ha az hozza a pénzt hozza.. ha nem akkor meg ott valami baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!