Alkalmazottként dolgozom a saját vállalkozásunkban. Megéri-e elmenni táppénzre?
9 hetes kismama vagyok, minimálbérre vagyok bejelentve a saját vállalkozásunkban, mint alkalmazott. Mivel járnánk jobban anyagilag ha megemelnénk a bérem és papíron tovább dolgoznék még, hogy később jobb GYES-t, GYED-et kapjak vagy menjek el táppénzre? Pénzügyileg hogy lenne a legjobb a vállalkozásnak? Táppénz alatt milyen költségeket, járulékokat kell fizetni utánam?
Válaszokat előre is köszönöm!
Nem értem miért kéne már most megbeszélni vele a táppénzt. Első terhességemnél magánba jártam. Mondta a doki hogy ha szólok írja is a papírt amikor akarom. Mit dolgozol hogy tp-re mennél?
Amúgy értelemszerűen sokak jobban jársz ha magasabb a fizetésed én legalábbis úgy tudom.
Én is többször feltettem itt ezt a kérdést, de ugyanilyen bunkó válaszokat kaptam, csak azt nem értem, hogy minek böfögik ezt ide ahelyett, hogy továbbsiklanak, rosszindulatú banda. Ráadásul senki nem kért konkrét számokat, hanem csak egy kedvezőbb irányra kellett volna rábökni, ostobák.
Én beszéltem azóta a könyvelővel aki azt mondta, hogy mindenképp az éri meg jobban, ha nem megyek táppénzre, ugyanis a táppénznél a fizetnivaló növekedik viszont amit kapsz az egyre csökken. Azt mondjuk vissza lehet forgatni a járulékokra, de végeredményben nem jössz ki annyival jobban, hogy tényleg megérje. A kiírt időpont (utolsó menstruáció + 1 hét majd 3 hónapot vissza) előtt 28 nappal viszont már lehet a CSED-t igényelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!