Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg igaz, hogy Ausztriába...

Tényleg igaz, hogy Ausztriába még munkanélkülinek is megérné kimenni? Vagy ez csak kamu?

Figyelt kérdés
Tehát például kimegyek dolgozni egy ideig, és utánna mikor otthagyom a melót kapnám a segélyt? Kb 200-300 ezer forintot a semmiért?

2021. júl. 28. 14:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván odamész migránsként és majd tejbe-vajba fürösztenek a semmiért. Kis közgazdaságtant illene azért tudni alapműveltség gyanánt, mert ezek a kánaán mítoszok elég szánalmasak az egyszerű emberek fejében.
2021. dec. 17. 21:05
 12/14 anonim ***** válasza:
94%
Egyszer kipróbáltam mert nem volt munkám a két szezon között. Rohadtul nem egyszerű, először is elmész a legközelebbi AMS-hez, bejelentkezel kapsz egy csomó papírt amit otthon ki kellett töltenem, aztán újra visszamentem felvettek minden adatot, de elutasították az igénylésem mivel mivel az elmúlt 2 évben nem volt folyamatosan 1 ledolgozott évem, kb 1 hónap hiányzott, továbbá ki kell jelentened, hogy nem Magyarországon laksz, hanem Ausztriában 1 évből több mint 6 hónapot. Valahogy így emlékszem, ilyen kitételek voltak kb 3 éve voltam.
2021. dec. 18. 12:28
 13/14 anonim válasza:
89%
gyááá... 7 éve kint élek, de ilyen kérdést még soha életemben nem hallottam, pedig él kint pár ingyenélő... Ahhoz hogy kapj Arbeitlosengeld-et azaz Munkanélküli segélyt, dolgoznod kell egy minimális időt, asszem fél évet minimum hogy aztán fél évig kaphasd a munkanélkülit ami utána lecsökken kevesebb pénzre (Notstandshilfe), vagy nem kapsz semmit. Én 3 év munkaviszony után mentem munkanélkülire, azt se azért mert ingyenélő voltam, hanem mert költöztem másik városba és meg kellett szakitanom a munkaviszonyom. Fél évre állapitották meg a segélyt, de nem használtam ki, mivel azonnal kerestem új melót. Havi 1000 euróra jött ki a munkanélküli amúgy, szóval a kérdésedre a válasz IGEN, tényleg jobban megéri idejönni munkanélkülinek, de senki nem fog a végtelenségig fizetni neked, ráadásul a munkákat amiket kapsz (kiközvetités) - meg kell pályáznod mind, ha nem teszed akkor megvonják a segélyt. De 1000 euróból fizess lakást, egyél, fizess kocsibiztositást, tankolj blabla... Inkább melózz. Az otthonülésbe csak butulni lehet.
2021. dec. 26. 21:17
 14/14 anonim ***** válasza:
nem
2022. márc. 22. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!