Pályakezdő hegesztő vagyok, 1000 bruttó órabèrről/munkahelyről vélemény?
4 műszakban dolgozom egy vállakozónál. Folyamatos 12 óra, általában vastaganyagot, és fogyóval sarokvarratokat húzok.
Ambár, csak műszakpótlèkkal éjszakáskènt 1000/óra a bruttóm, alapból 920.
Sajnos az egyèni vègőfelszerelèseket magamnak kellett megvennem, vagyis levonta a fizetèsemből, pl pajzs, hegesztőkesztyű, és a szènszűrős maszk... A melósruha úgy van, 2 garnitúrát kapok kezdèskor, bakancsot nekem kell vinnem. A ruhát felmodás után vissza kell adni, és havonta 5 ezer forint a használati díja. Szünet általában úgy van hogy: Ha pl dèlelőttös vagyok, akkor 8:00-8:05-ig 12:00-12:15-ig 17:15-17:20-ig aztán 18:00-kor lehet hazamenni. A kávèt a melóhelyen felváltva szoktuk venni bentre, és ketten, de rosszabb esetben hárman osztozunk egy szekrényen. + Ha esetleg beèg az áramátadó, nekünk kell venni, de az nem egy nagy tètel, de a többi pisztoly alkatrèszt is, diffúzor, gázterelő, stb... Egy kifejtett, őszinte véleményt szeretnèk!
Kerdezo, ameddig birod addig maradj itt, tudom, hogy a fizetes rossz meg gaz, de ha van hol aludnod, enned, innod stb. akkor varj turelmesen, gyujts szakmai tapasztalatot.
Ismerek olyat aki vegzett es nem tudott a szakmajaban dolgozni sem, Te legalabb tudsz aztan ahogyan fentebb irtak, az ilyen helyet ott kell hagyni es el kell menni a rakba, mindig lesz jobb vagy eppen maganvallalkozas. 🙂 Remelem kitarto maradsz!
"Óránként 3000 alatt nem keres egyik hegesztő ismerősöm se. Maszekba meg jó, ha 5000 Ft-ért eljön."
Na ez az amit mondtam, hogy azért meg mindenki hallott már ilyen hegesztő sztár-fizetésekről, azt hiszi hogy minden hegesztő addig keres. Pedig van jó pár még a szocializmusból maradéka lepusztult magyar tulajdonú gyártó üzem, amik gombokat fizetnek. Olyan pályakezdővel is találkoztam aki otthagyta a hegesztést a hajógyárba, és beállt egy kocsma pultja mögé pultozni, mert még az is jobban fizetett...
@10:30
Miféle szakszervezet?
Olyan ősezeréves magyar tulajdonú gyárba amin még látszik hogy ezen a kommunizmus minden vonás rajta van? Meg a lángvágó mellett cigiznek.
"Persze tudom én, a közhiedelem az, hogy minden hegesztő csitrillió forintot keres napi 6 óra munkával, az igazság viszont az, hogy ha nincs sok év gyakorlatod, meg tucat minősítésed, akkor pályakezdőként simán bele futsz ilyen nyomorult bérrabszolgatartó üzemekbe..."
ez egy 33-as, egy éves OKJ
persze, hogy önmagában nem ér semmit
és persze, hogy kell a minősítés, hiszen a komoly munkákat át sem tudja adni a vállalat, hiszen egy-egy varraton komoly élet és vagyonbiztonság múlhat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!