Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen fizetésre számíthat...

Milyen fizetésre számíthat egy pályakezdő statikus tervező mérnök?

Figyelt kérdés
próbálom versenyképes bérigényt meghatározni ehhez kérem segítséget. (gyakornokként CAD-tervezési és épületgépészeti tapasztalatom van)
2021. júl. 21. 19:45
 1/9 anonim válasza:
10%
Most csak mondok valamit. Egy kezdő gépész, vagy villamosmérnök a MÁV-nál kb bruttó 340000 forintot keres BSc (alap) diplomával, MSc (mester) diplomával bruttó 385000 forintot keres. Számold ki, amelyik képzésben te részt vettél, azt az összeget szorozd meg 0,665-el. De a MÁV-nál amit adnak az kb ilyen "mérnöki minimálbér" szóval ha egy állami cégnél helyezkednél el, akkor kb ilyen "MÁV-szerű" fizetésre számíthatsz. De ha nincs meghatározva az összeg, akkor állami cég esetében mondj 400-at, ha a versenyszférában, akkor 500-550-et.
2021. júl. 24. 00:32
 2/9 anonim válasza:
Remélem érthetően írtam le, kicsit fáradt vagyok.
2021. júl. 24. 00:33
 3/9 anonim válasza:
* állami cég esetében mondj olyan 360-420-at (ha BSc-d van akkor kb 360, ha MSc-d van akkor kb 420-at, és ugyanebből a szemszögből, a versenyszférában is olyan 500-550 között, itt is a diploma szintje határozza meg.
2021. júl. 24. 00:38
 4/9 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm, nettoban 300 alá nem mennék semmiképp, de 350-400 ezek szerint túlzás?
2021. júl. 24. 01:04
 5/9 anonim válasza:
Egyébként ezeket az összegeket bruttóban írtam. Nettó 300000 forint kezdőként, csak a versenyszférában valamelyik multinacionális cégnél érhető el
2021. júl. 24. 10:57
 6/9 anonim válasza:
Állami cégnél tehát akkor nettóban olyan 240000-280000 forint közötti összegre számíthatsz.
2021. júl. 24. 11:00
 7/9 anonim ***** válasza:

4: egyébként 4-5 évvel ezelőtt mielőtt ennyi pénzt öntöttek a piacra (csok, sport gigaberuházások stb) egy statikus 150-200 ezernek is örült ám kezdőként. Vidéken 150-nek, fővárosban mondjuk 200nak.

Tisztában vagyok az építőipari mérnök helyezettel, alap esetben azért kereset és elhelyezkedési szempontok szerint egy villamosmérnökkel vagy hasonlóval ne hasonlítsd majd össze magad, mert kevésbé jól fizetett terület de majd észre veszed.

Most esetleg még ilyen nettó 300 körül talán be lehet csúszni még statikusként is, de pár év múlva sztem már nem lesz így.

Egy villamosmérnöknek lazán meg adják, de mint mondtam építőiparban nem fognak annyit adni mint egy gép vagy járműipari multinál. Közel sem.

2021. júl. 25. 08:21
 8/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, hát nem tudom, te miket látsz, hallasz, szerintem azért bőven jobb a helyzetet. Nyilván versenykepesebb a villamosmérnök, de kit érdekel ez most? Nagyon megy az ipar és nagyon nagy a hiány, ugyanakkor nagyon sikeres a szektor es elképesztő bónuszok vannak (palyakezdotol 3 honapnyit, több eves tapasztalattal 6havi)

nyilván sokat dob hozzá az ömlesztett pénz, de nem 200ezrek, és soha nem lesz 200ezer a bér, nem fog csökkenni, eleve nem tud csökkeni, ha csak nincs valami világvége katasztrófa (megsugom, nem is lesz)

2021. júl. 27. 00:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát egy kormányváltás esetén könnyen lehet, hogy nem lesz nyeregben ennyire az iparág és megsúgom, hogy sok szereplő izgul is a választás véget.
2021. júl. 27. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!