Szegeden milyen a megélhetőség és a munkalehetőség?
Szegeden élek. De azt látom az ismerőseimen, h fél-1 évig keresnek munkát vagy elmennek valami szalag mellé, majd azt otthagyják.
Szeretem Szegedet de lehet el kell adnom a lakásom és Bp-re költözni, ha nem akarom, h ez a kilátástalan vidéki munkaerő piac végigkísérje az életem.
Ha van is valami meló, mindenki bolond, mert rettegnek, h el ne veszítsék a munkát, mert akkor kereshetnek 1 évig másikat. Ezért torzan viselkednek. De ezt diplomás községekben tapasztalom.
Annyi mint az összes többi vidéki kisvárosban. Hiába megyeszékhely.
Az a különbség, h itt van pár IT cég, de oda olyan végzettség kell.
Üzemekbe annyit fizetnek mint bármelyik kisvárosi üzemben.
Irodai asszisztens meló meg minimálbér és alig hirdetnek ilyesmit, ha meg igen akkor mivel itt a sok kilátástalan egyetemista egyből sokan pályáznak rá. Aztán mivel vidék , majd valami protekcióst felvesznek.
Irodai munkára közmunka program keretében sikerült bekerülnöm, voltam 2 helyen, egyiken pénzügyi ügyintéző, másikon egyéb ügyintéző. Az elsőnél majdnem sikerült bekerülni közalkalmazottnak, de vezetőváltás miatt meghiúsult, hozta a saját ismerősét. A másiknál esély se volt rá, a cégnél közmunkásnak felvéve dupla annyian voltunk, mimt a közalkalmazottak, ha ott véletlen megüresedett egy hely, egyből felvették valakinek a rokonát. Mikor odakerültem a kolléganőim közül többen már több éve ilyen formában voltak felvéve. Szerintem még ott lennék havi 70 e-ért, ha a munkaügyi nem avatkozik be. A munka, a munkaidő és a társaság jó volt, egyedül a fizetés volt nagyon gáz.
Azóta volt pár interjúm, abból egy hely volt szimpi, munkaidő és fizetés is jó lett volna, de oda nem vettek fel, a többi tényleg ilyen minimálbér környékén fizetett volna, elvárt túlórával, a családbarátnak hirdetett helyen heti 60 óra a munkaidő, volt, ahol a foglalkoztatást alkalmi-fekete kombóban képzelték el.
Ismerek olyan helyet, ahol az irodában lévő nőket lecserelték férfiakra, a főnök szerint kevesebb gond van velük. Az ilyenek által is megint csak nekünk lesz kevesebb lehetőség.
Utolsó mi a végzettséged?
Hogy hogy nem utcaseprőnek raktak ki, ha már közmunka? Komolyan kérdem, mert állítólag közmunkában is protekciós az irodai és alapból utcaseprés ilyesmi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!