Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szegeden milyen a megélhetőség...

Szegeden milyen a megélhetőség és a munkalehetőség?

Figyelt kérdés
Mivel foglalkoztok, mennyit költetek stb?
2021. júl. 20. 19:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%
Szeged egyre élhetetlenebb, munkalehetőség kb a 0-val egyenlő, ha nincs ismerősöd vagy ha nem burkoló vagy valami hasonló szakmában szeretnél dolgozni.
2021. júl. 21. 16:17
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Bővebben is kifejtenéd? Aki meg lepontozott, az is lehetne olyan bátor, hogy leírja...
2021. júl. 21. 18:58
 3/16 anonim ***** válasza:
62%
Rengeteg autó, dugók, a tömegközlekedés ritka és lassú, itt ott feltúrva a város. A lakások drágák. Jelenleg munkanélküli vagyok, irodai munkat keresek, alig van, ahova behívtak interjúra, némelyik a garantált min bért se akarta megadni, egy könyvelő irodában meg alkalmiba gondolták a foglalkoztatást, mert a munka nagy része minden hónap 20.-ig van, nekik így jóval olcsóbb, a hirdetéseket elnézve a szakmunkásokat jobban keresik.
2021. júl. 23. 08:28
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Milyen irodai munkára gondoltál? Én is hasonlót keresek.
2021. júl. 23. 12:47
 5/16 anonim ***** válasza:
82%

Szegeden élek. De azt látom az ismerőseimen, h fél-1 évig keresnek munkát vagy elmennek valami szalag mellé, majd azt otthagyják.

Szeretem Szegedet de lehet el kell adnom a lakásom és Bp-re költözni, ha nem akarom, h ez a kilátástalan vidéki munkaerő piac végigkísérje az életem.

Ha van is valami meló, mindenki bolond, mert rettegnek, h el ne veszítsék a munkát, mert akkor kereshetnek 1 évig másikat. Ezért torzan viselkednek. De ezt diplomás községekben tapasztalom.

2021. júl. 24. 02:52
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És fizetés terén milyen Szeged? Mennyit kerestek?
2021. júl. 24. 14:00
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Annyi mint az összes többi vidéki kisvárosban. Hiába megyeszékhely.

Az a különbség, h itt van pár IT cég, de oda olyan végzettség kell.

Üzemekbe annyit fizetnek mint bármelyik kisvárosi üzemben.

Irodai asszisztens meló meg minimálbér és alig hirdetnek ilyesmit, ha meg igen akkor mivel itt a sok kilátástalan egyetemista egyből sokan pályáznak rá. Aztán mivel vidék , majd valami protekcióst felvesznek.

2021. júl. 24. 14:15
 8/16 anonim ***** válasza:
65%

Irodai munkára közmunka program keretében sikerült bekerülnöm, voltam 2 helyen, egyiken pénzügyi ügyintéző, másikon egyéb ügyintéző. Az elsőnél majdnem sikerült bekerülni közalkalmazottnak, de vezetőváltás miatt meghiúsult, hozta a saját ismerősét. A másiknál esély se volt rá, a cégnél közmunkásnak felvéve dupla annyian voltunk, mimt a közalkalmazottak, ha ott véletlen megüresedett egy hely, egyből felvették valakinek a rokonát. Mikor odakerültem a kolléganőim közül többen már több éve ilyen formában voltak felvéve. Szerintem még ott lennék havi 70 e-ért, ha a munkaügyi nem avatkozik be. A munka, a munkaidő és a társaság jó volt, egyedül a fizetés volt nagyon gáz.

Azóta volt pár interjúm, abból egy hely volt szimpi, munkaidő és fizetés is jó lett volna, de oda nem vettek fel, a többi tényleg ilyen minimálbér környékén fizetett volna, elvárt túlórával, a családbarátnak hirdetett helyen heti 60 óra a munkaidő, volt, ahol a foglalkoztatást alkalmi-fekete kombóban képzelték el.

Ismerek olyan helyet, ahol az irodában lévő nőket lecserelték férfiakra, a főnök szerint kevesebb gond van velük. Az ilyenek által is megint csak nekünk lesz kevesebb lehetőség.

2021. júl. 25. 10:04
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó mi a végzettséged?

Hogy hogy nem utcaseprőnek raktak ki, ha már közmunka? Komolyan kérdem, mert állítólag közmunkában is protekciós az irodai és alapból utcaseprés ilyesmi van.

2021. júl. 25. 10:51
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
9# Diplomám van, végül amiatt tettek ki minket az egyik kollégámmal, a cég folytatta volna, a munkaügyi nem engedte. Aztán hallottam, hogy ismerőst meg kiközvetítettek oda diplomával közmunkára, szóval simán lehet, hogy azóta ez is csak protekcióval megy. Akkor így még jobban elkeserítöbb a helyzet.
2021. júl. 25. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!