Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan szerezzek munkatapaszta...

Hogyan szerezzek munkatapasztalatot, ha munkatapasztalat nélkül sehova nem vesznek fel?

Figyelt kérdés
Friss diplomás vagyok, beszélek angolul és németül is. Az interjúknál mindig elzavarnak, mert nincs tapasztalatom :(
2021. júl. 16. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen diploma?
2021. júl. 16. 13:36
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Gyakornoki állásokat kell keresni.

Illetve már kellett volna a suli alatt is reszmunkaidoben.

Többnyire diploma után ott szoktak maradni az emberek főállásban is pár évet váltás előtt.

Neked mi a végzettséged?

Szakmai gyakorlatod volt? Otr nincs lehetőség?

2021. júl. 16. 13:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én először még suli alatt ingyen bedolgoztam egy nagyon kicsi, de nagyon menő cégnek. Nem dolgoznék még egyszer ingyen, de nem vettek föl engem sem sehova, részmunkaidő volt, értékes tapasztalat, nyeltem egyet, jól jártam. Utána fölvettek egy szar ssc-be pénzügyi területre, ahonnan 3 hónap után eljöttem. Nem lett sok munkatapasztalatom, de már van 2 cég. Azóta nincs ilyen problémám, a legtöbb helyre, ahova jelentkezek, behívnak interjúra, a többi meg már rajtam áll.
2021. júl. 16. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az első "szakmai" munkámat egyetem mellett egy könyvelő irodában konkrétan ingyen csináltam. Megbeszéltem a főnökkel, hogy tudom, hogy nem tudnak nekem fizetni, de valami munkát ingyen adjanak nekem, csak hogy lássam, hogy egy könyvelő iroda hogy működik. Iratrendezés, fénymásolás, adatrögzítés, ilyesmik.

Pár hónapig hetente 1-2 nap csináltam ezt, aztán elkezdtek rámbízni egyszerűbb szakmai dolgokat is, azokért már kaptam havi pár ezer forintot, de kb. az útiköltségre el is ment. Végül két évig, a diplomázásomig voltam ott, viszont be tudtam írni az önéletrajzomba, hogy van két év tapasztalatom.

Nyilván, ha pénzt akartam volna keresni, nem ezt csinálom, hanem elmegyek egyetem mellett mekibe, moziba, futárkodni... akármi. Szerencsés voltam, hogy nem kenyérre kellett, így egy az egyben befektetésnek éreztem, ami megtérült, mert utána nagyon jó állásom lett.

Ha van rá lehetőséged, próbálj meg te is akár kevesebb pénzért, akár unalmasabb, de olyan munkákat keresni, amiket utána be tudsz írni az önéletrajzodba.

2021. júl. 16. 13:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Közgazdász vagyok. Kb 2 hónapig részmunkaidőben egy kisboltban dolgoztam. A szakmaigyakorlatnak is ez felelt meg, mert a húspultot "menedzseltem".
2021. júl. 16. 14:00
 6/6 anonim ***** válasza:
80%
Akkor most menedzselhetnéd pl. a meki kasszát.
2021. júl. 16. 14:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!