Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan legyek webdesigner?

Hogyan legyek webdesigner?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Jelenleg 19 éves vagyok, tavaly érettségiztem. Hova kéne tovább mennem ahol webdesigner válhat belőlem? Mennyire érdemes ezt tanulni? Illetve (mondhatni) teljesen nulláról kezdeném, így merre kéne mennem?

2021. júl. 15. 20:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%
A webdesigner alapvetően egy grafikus, akinek van valami erősebb ismerete web frontend területen. Szóval ezeket érdemes elsajátítani hozzá.
2021. júl. 15. 20:40
 2/18 A kérdező kommentje:
Szóval akkor merre lenne érdemes mennem szeptembertől? Melyik suli/képzésre?
2021. júl. 15. 20:42
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem konkrét állami iskolarendszerű "webdesigner képzés" nem igazán létezik, szóval maradnak a fizetős magántanfolyamok. Nézz szét hogy a lakhelyed környékén valahol tartanak-e ilyet.
2021. júl. 15. 20:44
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
Webdesigner legkevésbé grafikus. Sok egyébhez is értenie kell. Pusztán az, hogy jól nézki az oldal, édeskevés.
2021. júl. 15. 20:53
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, engem az érdekelne, hogy pontosan akkor hova kéne jelentkeznem így :) nézegetek akkor lehetosegeket
2021. júl. 15. 20:58
 6/18 anonim ***** válasza:
21%
IT egyetemre
2021. júl. 15. 21:27
 7/18 A kérdező kommentje:
egyetemre nem szivesen mennek:) fizetos kepzesre annal inkabb, az egyetemi dolog nem nekem valo..:D
2021. júl. 15. 21:40
 8/18 anonim ***** válasza:
69%

"IT egyetemre"

Bírom az ilyen nagyokos beböfögéseket. Eleve mi az hogy "IT egyetemre"? Ilyen fogalom kurvára nem létezik. :D valószínűleg ez a hozzászóló sem járt semilyen egyetem közelében. Aki valamilyen it területen szerez diplomát, az nem webdesigner lesz, mert optimális esetben annál sokkal magasabban képzett szakemberként kerül ki az egyetemről...

2021. júl. 16. 07:07
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem végeztem alapos kutatást, csak futólag rákerestem a tanulási lehetőségekre. Rengeteg tanfolyam van. És megdöbbenve látok olyant, hogy azt írta, hogy a tematikát majd csak az után közli, hogy már jelentkeztél. A legtöbb csak a grafikára koncentrál, esetleg HTML és CSS ismeretekkel.

De könyörgöm! Ez alkalmazott grafika. Nem művészkedés.

Én más területen dolgozom, nyomdai kiadványokat tervezek.

A tipográfiai ismeretek alapvető fontosságúak, meg sok egyéb ami a tervezés fő szabályaihoz tartozik. De ismerni kell a nyomdatechnológiákat. És ismerni kell a célközönséget.

Lehet, csoda szép könyvet tervezek. Csak az a mű várhatóan idős, gyengén látó embereket fog érdekelni. Akkor nem választok aprócska betűket, de olyant sem, ami leugrik a papírról.

Műszaki könyvet nem csinálok csiricsáré kinézetűre, fiatal lányoknak készülő divatlapot meg esetleg igen.

Tehát a megrendelővel, kollégákkal konzultálva olyan megjelenést kell varázsolni, hogy amikor valaki elsőként pillant az oldalra, rögtön érezze, ez az amit keresett. Gyorsan töltődik, jó a látogatóvezetés, letisztult, egyszerű stb.

2021. júl. 16. 09:36
 10/18 anonim ***** válasza:
76%

Drága hatoska! Mi az az IT egyetem?

Egyébként az információs technológiának nem része a megjelenés.

2021. júl. 16. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!