Hogyan legyek webdesigner?
"IT egyetemre"
Bírom az ilyen nagyokos beböfögéseket. Eleve mi az hogy "IT egyetemre"? Ilyen fogalom kurvára nem létezik. :D valószínűleg ez a hozzászóló sem járt semilyen egyetem közelében. Aki valamilyen it területen szerez diplomát, az nem webdesigner lesz, mert optimális esetben annál sokkal magasabban képzett szakemberként kerül ki az egyetemről...
Nem végeztem alapos kutatást, csak futólag rákerestem a tanulási lehetőségekre. Rengeteg tanfolyam van. És megdöbbenve látok olyant, hogy azt írta, hogy a tematikát majd csak az után közli, hogy már jelentkeztél. A legtöbb csak a grafikára koncentrál, esetleg HTML és CSS ismeretekkel.
De könyörgöm! Ez alkalmazott grafika. Nem művészkedés.
Én más területen dolgozom, nyomdai kiadványokat tervezek.
A tipográfiai ismeretek alapvető fontosságúak, meg sok egyéb ami a tervezés fő szabályaihoz tartozik. De ismerni kell a nyomdatechnológiákat. És ismerni kell a célközönséget.
Lehet, csoda szép könyvet tervezek. Csak az a mű várhatóan idős, gyengén látó embereket fog érdekelni. Akkor nem választok aprócska betűket, de olyant sem, ami leugrik a papírról.
Műszaki könyvet nem csinálok csiricsáré kinézetűre, fiatal lányoknak készülő divatlapot meg esetleg igen.
Tehát a megrendelővel, kollégákkal konzultálva olyan megjelenést kell varázsolni, hogy amikor valaki elsőként pillant az oldalra, rögtön érezze, ez az amit keresett. Gyorsan töltődik, jó a látogatóvezetés, letisztult, egyszerű stb.
Drága hatoska! Mi az az IT egyetem?
Egyébként az információs technológiának nem része a megjelenés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!