Mennyi lenne az a nettó kereset ami végett haza költeznél?
4 éve Ausztriában élek életvitelszerűen . Egész messze a családtól, egyedül .
KözépIskola befejezte után egyedül jöttem ide ki, nyelvtudás és gyakorlat nélkül .
Idővel találtam egy barátnőt akivel 2.5 évet voltam együtt, hoztam ki családtagokat és barátokat is.
Azóta szakítottunk a volt barátnőmmel, barátaim (2) elhagyták az országot és akit kihoztam családtagokat ( kettő idősebb testvérem ) ők is vettek Magyarországon lakast majd hazaköltöztek, szóval teljessen egyedül maradtam .
Nyelvtudásom az időhöz és lehetőségeinkhez viszonyítva elég jó (B1) van viszonylag jól fizető munkahelyem, szabad hétvégim amit nincs kikkel vagy mivel el töltenem . ( haza utazás kizárt minden hétvégén mivel egy irányba autóval 8h ) .
Ha minden jól megy, akkor év végéig összejön kb 18millio Ft (spórolt pénzem) .
2 éve tudok kb rendessen félretenni, az előtt sok marhaságot csináltam és elszórtam a pénzem minden marhaságra, havonta kb 400.000ft tudok megspórolni auto és lakás mellett.
24 éves vagyok, úgy érzem már nem vagyok itt boldog.
(Magyarországon vannak a testvéreim és egyetlen egy elő szülőm aki szintúgy nem fog örök eletet élni )
Haza szeretnek menni, viszont 20 millióból maximum egy garson lakast tudok venni egy viszonylag korrekt helyen, ha minden pénzem el költöm lakásra, megint a nullán vagyok, komolyabban anyagilag nem számíthatok a szülőmre, sőt senki másra . Valószínű a teljes nettó keresetem 250k lenne havonta, így abból spórolni meg nem is lehet érdemlegesen .
Gondolkoztam egy mindent vagy semmit alapon nyitni egy vállalkozást kb 15m Ft-bol ,( street food - elvitelre ) és abból élni .
Ahogy számoltam onnan közel havi 400k nettó lenne a nyereség.
Ti mennyiert költöznétek haza?
Az itteni keresetem 2350€ nettó, abból kb fele megy el.
( étkezés - lakás - auto - biztosítások - internet / telefon - ruházkodás - hzautazas )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!