Mekkora havi fizetésre mondanád azt, hogy ez elég neked biztosan minden tervedhez és nem kellene soha több?
Persze az éves inflàcióval növelve az összeget évente, hogy ne lehessen szó elértéktelenedésről.
Illetve a jelenlegi munkádat kellene folytatnod, heti 40 órában.
(Vagy aminek tanulsz)
Az alábbiakra várnék választ:
-mekkora az a havi összeg?
-hány éves vagy?
-mennyi a jelenlegi összvagyonod, hiteleket levonva?
-15 millió forint havonta.
-30F
-4 lakásom van, jelenleg 4 milla likvid, hitel nincs. Asszony szintén vagyonos.
Félreértés elkerülése végett, a bevétel amit írtam az egy álom, viszont annyiból lehetne azt mondani, hogy a seggemet is pénzzel törlöm.
A jelenlegi terveimet, kb 2 millió/hobol valószínűleg meg tudnám valósítani, de akkor nyilván más terveim lennének, ha ekkora bevételem lenne :)
Mondjuk én 55-65-Re tervezem azt, ahol #1 jár, de ilyen az élet..
2M nettó
Kb 10Mmvan most,hiteleket levonva, 700at keresek.
Nem vágyom úgy különösebben anyagi dolgokra, szóval nincs ilyen "fizetés" igazából.
Inkább választanám, hogy ne kelljen "dolgoznom" alkalmazottként vagy akár vállalkozóként sem, mert ez a tipikus 8 óra rohadás az irodában vagy egész napos talpalás és stresszelés a semmiért.
Szóval azt választanám, hogy ne kelljen dolgoznom, legyen több passzív bevételi forrásom (akár szerényebb mértékű is, mint a mostani fizum) egy komolyabb pénzösszeg félretéve ha esetleg szükség lenne rá és IDŐT tudjak szánni azokra a dolgokra / emberekre amiket/akiket szeretek.
Na lássuk
Én szeretek a természetbe járni télen is
Nincsenek nagy igényeim pl étterembe járás.
Havi 200000ft ból simán elvagyok.Úgy hogy csak fél évet dolgozok egy évbe.
Hajtottam én is régebben a pénzt van házam nincs rajta hitel fel van újjitva.De rájöttem hogy az egészségem többet ér egy életem van azt nem úgy éljem mint a rabszolga aki hajszolja a pénzt mert a seggét is azzal akarja törölni.
36F
Nem értem a sok lepontozást. Mindenkinek van egy életszínvonala, vágyai, céljai, és ezt különbözőképpen lehet megvalósítani.
Mindenkit felpontozok, jöhet még válasz!
És örülök az utolsó kettő válaszának is, hogy nem hajszolnátok a munkát és a pénzt, ha valóban boldogok vagytok mellette.
Sokan keresnek milliókat és a mindennél és több dolguk van, mégis hajtják magukat és nem foglalkoznak az egészségükkel.
#8 nyugi, csak hozzák a szokásos formájukat.
Hát, ha a realitások talaján maradunk, akkor én úgy érzem, hogy havi 1-1,5 milla összbevétel egy nagyon kényelmes életszínvonalat jelentene nekünk. Jelenleg ez a szám 500-750 ezer között változik, igazából ennyiből is teljesen jól elvagyunk, a duplája már tényleg a kényelmet szolgálja. Van nagy, kényelmes, nagyrészt felújított kertes házunk, jelenlegi állapotában érne 35 millió forintot kb, mi 19-ért vettük, 14 millió hitel van rajta. Jelenleg 5 milla likvid tőkénk van, mondjuk nem sokáig, mert épp folytatjuk a felújítást, egy házon mindig van mit csinálni sajna.
32 és 33 évesek vagyunk, 2 gyerekünk van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!