A tipikus mostani jómódú magyar embereknek miből van pénzük?
Erről jutott eszembe a kérdés:
https://www.youtube.com/watch?v=bqNvIHlcHsE
Olyan válaszok nem hoznak lázba, hogy "Fideszes"/"adócsaló" stb. mert tuti nem lehet igaz, ha Debrecenben (itt lakom) gombamódjára szaporodnak az 50-80 milliós értékű ingatlanokat magukba foglaló szuburbán lakóparkok, pl.:
És ez csak egy csóró Debrecen egy lakóparkja a rengeteg közül. És akkor még nem beszéltem Győrről, Szegedről, Székesfehérvárról meg persze Budapestről.
Ennyi sok jómódú ember nem lophat, csalhat meg külföldön dolgozhat. A csok sem magyarázat, mert ahhoz is kell jó fizetés, hogy a gyereket bevállalják és tudtommal nem is full ingyen pénz az egész csak egy része asszem 3. gyerek után.
Környék kérdése. Ha a család havi jövedelme 1 millió körüli, plusz egyéb juttatások, esetleg céges autó(k), 13. havi fizetés, prémium meg anyámkínja, akkor azért össze lehet puzzlizni egy új építésű lakás árát.
Nálunk a gazdag negyedben nem ritka, hogy orvos szülőpár vesz meg egy komplett 6 házas "lakóparkot" egyenként 120 nm-es házakkal minimum, mert legyen nekik egy, meg a gyerekeknek egy-egy, meg akkor már ha jön az anyós, vagy valaki vendégeskedni, neki is legyen külön helye... Itt rengeteg az orvos, az ügyvéd, pszichológus, menedzserek, kivitelezők, egyéb vállalkozók, néhány celeb, stb.
De mondjuk épült olyan helyre is a városban társasház, amiben a lakások a kutyának nem kellenek. Friss infóim szerint a 40-ből 14 lakást sikerült eddig eladni és kb. 2 éve hirdetik. Persze akkor mégcsak tervező asztalról, mostmár lassan költözhetők a lakások.
Illetve ha azt nézzük a megjelölt 50-60 millió nem is sok. Ha egy pár összelapátol valahogy egy kis lakást, akkor most felveszi a CSOK-ot, meg a CSOK hitelt és a babavárót és már ott is tart, hogy habzsidőzsi, benne ül a fullos vadiúj 50-60 milliós vityillójában úgy, hogy olyan irgalmatlanul még el sem adósította magát (már kamatok tekintetében) és egy fillér plusz megtakarítást sem kellett beletennie. Ha még rá is dob egy 10-est, vagy 20-ast, akkor meg hajjaj. Mégcsak milliomosnak sem kellett lenni, hogy megvegyél egy ilyet.
Az orvosok között nyilván ugyanúgy hatalmas különbség van mint IT területén. Én egy (még) szakiranyú diploma nélküli informatikus vagyok (igaz más diplomám van) és a tiéd dupláját kapom. 200 körül gyakornokként fizettek.
És az enyém még mindig kevés fizetés ezen a területen, váltanom kéne nekem is. Neked meg aztán mindenképpen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!