Túlóra? Hogy működik ez?
Figyelt kérdés
Hogyha próbaidőn vagy és azt mondják egyik napról a másikra, hogy túlóráznod kell és kész, de mikor a beosztást megcsinálták, sehol nem volt benne túlóra, mondhatja azt a (próbaidős vagy akár teljes munkaidős) munkavállaló, hogy nem, mert akkor nem volt benne? Vagy ez attól függ, hogy a szerződésben benne van-e, hogy pl a túlóra kötelező ha van, vagy hasonló?2021. jún. 30. 16:15
1/4 anonim válasza:
Hivatalosan ki kell tölteni a túlóra nyilvántartót, melyben te aláirod, hogy vállaltad a túlórát.
Nyilvan nem kötelező maradni, csak ha a szerződésben van erre vonatkozó rész.
Pl nálunk volt +átalány a fizetésben, ami erre vonatkozott, hogy ha szükséges akkor ott kell maradni tovább.
2/4 Vortrex válasza:
Az én szerződésemben benne van, hogy túlórát rendelhetnek el. Ez próbaidőn pláne egy kínos kérdés, mert ha azt mondod nem, akkor azt mondják pá, ezt érdemes mérlegelni előtte.
3/4 anonim válasza:
Még kell velük beszélni. Mondjuk mi előre egyeztetünk, hogy mikor várható a túlóra, mert akkor úgy szervezi az ember a napját. Velem is az egyik helyemen lemondatták a munkaidő utáni masszázst, amire így is 3 hétre kaptam időpontot és eü okból szükségem volt rá. Akkor szóltam, hogy ez így nem ők, beszéljük meg mikor kellek, mert azokat a délutánokat, estéket üresen hagyom.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2021. jún. 30. 18:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!