Introvertált értelmiséginek milyen munka ajánlott?
Szia
Én nagyjából értem mire gondolsz.
Az én férjem sem tanult tovább, mert nem volt lehetősége, elég intorvertált, de baromi sokat olvas és művelt, emellett rajzol, tehát kicsit művészlélek.
Ő irattároskent dolgozik.
Akkor lehet keverem a fogalmakat (és akkor jé, tényleg buta vagyok...) illetve félreérthető amit írok.
Nincs óriási lexikális tudásom, de tartom magam elég intelligensnek... nem kezdem el itt részletezni. Ja, most meg már az egóm nagy igaz?
Privátban leírtam a #2 válaszadónak. Nem akarom mindenkinek kikürtölni. Vannak végzettségeim, de sajnos csak végzettségek mert egyikben sem dolgoztam tulajdonképpen, ebben ezért abban azért nem (még).
Hát igen, általában az emberek intelligensnek tartják saját magukat. Ettől még nem lesz senki értelmiségi.
Nekem az jött le, hogy tényleg nem értesz semmihez. Nem sok olyan munka van, ami megfelel a fent sorolt feltételeidnek. Valami betanított szellemi munkát tudnék elképzelni, de az olyan helyekre brutális túljelentkezés van és már oda is inkább a diplomával rendelkezőket veszik fel.
"Az értelmiség egy társadalmi réteg. Az értelmiségi általános értelemben szellemi pályán dolgozó embert jelent."
„Sajátosságai: magas (felsőfokú) iskolai végzettsége van; hivatásszerűen és rendszeresen részt vesz a társadalom (állam, gazdaság) irányításában és szervezésében; az információs anyag birtokában és annak mobilizálásával biztosítja a termelés műszaki-technikai fejlődését; a korábbi társadalmak által felhalmozott szellemi értékeket közvetíti; a tudomány, a művészetek stb. területein önálló alkotótevékenységet fejt ki, új értékeket hoz létre. - Az értelmiség tevékenységében különösen fontos tényező a szakmai és a hatalmi elem aránya és viszonya.[1]”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!