Introvertált értelmiséginek milyen munka ajánlott?
#3 Szerintem nem ebben mérjük azt hogy valaki intelligens, értelmes-e, de te tudod.
Vagy akkor ezek szerint én egy büdös munkásproletár vagyok csak, mert nincs legalábbis mesterdiplomám, és két felsőfokú nyelvvizsgám.
Most jól értem, hogy olyan "értelmiségi" munkát keresel, amihez nem kell érteni semmihez?
Mihez értesz?
4) Az hogy valaki értelmiségi pályán van és hogy mennyire intelligens semennyire sem fedi egymást, mivel az első egy munkából és annak az eredményéből adódó társadalmi osztály, míg a második egy olyan nagyjából örökletes tulajdonság mint a magasságod.
A jelenlegi gazdasági rend teljesen szétverte ezeket az osztályokat, egyes munkákat lebutít, más munkákat az egekbe emel, teljesen szétmosódtak a társadalmi rétegek.
Ennek a folyamatnak hála olyan emberek is végezhetnek szellemi munkát (vagyis annak részfeladatait) akiknek semmilyen kvalifikációja és vagy kvalitása nincs az adott tevékenységhez.
Budapesten a multinacionális nagyvállalatok és SSC-k környékén elcsíphetsz ilyen feladatokat, vidéken talán az államapparátusban tudok ilyen munkát elképzelni. Ehhez is kell mondjuk nyelveket beszélni.
Jó figyeljetek hagyjuk.
Akkor ez a csaj pl. értelmiségi, mert akár lehet is diplomája, illetve olyan körökben mozog?
Értettem... maradok akkor proletár.
Nem, a csaj nem az.
Azt mondd meg hogy te miért vagy értelmiségi. Meg azt, hogy mihez értesz. Anélkül hogy ajánlana bárki is bármit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!