Hogy tudom kiszámolni hogy mennyi lesz a fizetésem hónap végén?
Megyek diakmunkára és hétfőn kezdek csak az a baj hogy nem tudom hogy lehet kiszámolni hogy kb mennyi fizetést várhatok hónap végén:(
Csak ezeket mondták el nekem, hogy:
-Órabér 1400 (bruttó)
És ennek csak a 87%-át kapom meg.
-Heti csak 5 napot dolgozhatok le, és napi 8 órát.
Nézzük a július teljes hónapot, abban a hónapban 22 munkanap van. 22 nap * napi 8 órával = 176 munkaóra.
Augusztusban 21 munkanap van, az ünnepnap nem számít annak, tehát ott 21*8=168 óra a hónapban.
Mindig a havi ledolgozott összes munkaórádat szorozd be az óradíjaddal, majd vond le az adót.
Ha például iskolaszövetkezeten keresztül dolgozol, mint diák, csak 15% személyi jövedelem adót, azaz SZJA-t vonnak a bruttó béredből. Az 85%, sajnos nem tudom, nekik hogy jött ki a 87%.
De számoljunk most 85%-kal.
Ha júliusban minden munkanap dolgozol: 22*8*1400*0,85 = nettó 209.440 Ft-ot kapsz.
Augusztusban ez 21*8*1400*0,85 = 199,920 Ft-ot kapsz.
4# hogy érted/ érti hogy csak 3 napot fogok dolgozni?
Amúgy mindenkinek köszönöm a válaszát!<3
Hát júniusban tényleg csak 3 napot fogsz dolgozni, azt írtad hétfőn kezdesz, az június 28, a hónapból már csak 3 munkanap van hátra 😊 Utána csütörtökön kezdődik a július.
Ha havi bért kapsz, akkor naptári hónapokat fognak nézni. Tehát havibér estén június utolsó 3 munkanapjára (28, 29,30) úgynevezett tört bért kapsz, mert hó végén kezdtél el dolgozni. Utána július már teljes havi bér lesz.
De ha mondjuk heti bért kapsz, az más.
De nekem azt mondták az eudiáknál hogy minden hónap 10.-én van a fizeté. Akkor gondolom amit ledolgozok 10.-éig akkor azt is megkapom vagy nem tudom lehet igazad van😂😅
Amúgy mekinél dolgozok.. és remélem hogy jól megfizetnek majd mert tényleg munkáznom kell majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!