Pl jócskán 200 ezer alatti fizetéseket, mikor a megélhetésre nem elég... Nézegetem itt az árakat. Ha bedöglik valami műszaki cikk vagy lecserélnék egy roskadt bútort vagy csak orvosra kellene a pénz, rájövök, hogy egész hónapban dolgozok szinte a semmiért. Hogy érzitek? Mire elég a fizetésetek és milyen igényeitek lennének?
Ez nem is a legfrissebb. De csak kb-re írtam a 100K-t, nem számolgattam/keresgéltem utána. Egy időben a rádió is ezzel jött elő mindig (a vírus előtt), minden nap felhozták az átlagkeresetet.
Ezt nem kell készpénznek venni, de ezek szerint azért mégis sokan kevesebbet kapnak, mint az átlagkereset. Elvileg. Vannak, akik nagyon felhúzzák ezt a számot...
2021. jún. 23. 09:56
24/30 anonim válasza:
Te tisztában vagy az átlag fogalmával? Ha nem keresnének sokan kevesebbet az átlagnál, akkor nem átlag lenne. Sokan kevesebbet keresnek és sokan többet.
2021. jún. 23. 11:05
25/30 anonim válasza:
De, tudom mi az. Csak ahonnan jönnek ezek a kicsit furcsán magas számok az átlagkereset alatt. Ezek olyanok, hogy benyögnek valamit, csak legyen jobb, mint tavaly ugyanekkor, és minden frankó. Senki nem fogja leellenőrizni, érdemlegesen nem. Az emberek meg tök mindegy, hogy mit sírnak miatta. Ha úgy van, ahogy lehozzák az infókat, ha meg kamu az egész, teljesen mindegy. Csak az a baj, hogy mindig hazugság szaga van ezeknek. Valahogy túl nagy számot mondanak. Akinek persze magasabb a keresete, mint ez az átlag, azt meg nem érdekli. Ő amúgy is felfelé húzza a népet, ő jobb mint az ország fele. Nem akarok ezzel megsérteni senkit.
2021. jún. 23. 12:30
26/30 anonim válasza:
Tehát szerinted többet hazudnak. Mi alapján gondolod ezt és mennyi lenne a reális?
2021. jún. 23. 12:45
27/30 anonim válasza:
Hát a statisztikákban jobban mutat a magasabb bér. És tényleg nincs aki leellenőrizhetné pontosan, max ha körbekérdeznék az embereket, de azzal sem.
Alapból vidéken nem túl jók a fizetések, plusz sok a közmunkás is. A városokban dolgozók biztosan jobban járnak ilyen szempontból, de szerintem kicsit szépítik a számokat. Ezt csak ezek alapján gondolom, nincs róla semmi konkrét bizonyítékom ha erre gondolsz.
2021. jún. 23. 12:57
28/30 anonim válasza:
A közmunkások bérét nem számolják bele, sem a 4 fő alatti kisvállalkozásokban dolgozókét, ami többnyire minimálbér. Ezeket, csak a foglalkoztatottak közé számolják, mert ott meg az a jó.
2021. jún. 23. 17:27
29/30 anonim válasza:
Hát sajna a közmunkások is a megélhetésért dolgoznak, hiába b@ssza ez mások csőrét. Hogy az nem munka, nem is csinálnak semmit, stb.
2021. jún. 24. 11:55
30/30 anonim válasza:
Illetve ne felejtsuk el a masik oldalt sem, nem szamoljak bele a minimalberre bejelentettek zsebbe kapott reszet, borravalot, halapenzt (ez utobbi talan vissza szorul most) stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!