Miért adnak nevetséges fizetéseket?
Azért vannak ilyen fizetések mert van ember aki megcsinálja ennyiért.Ha nem lenne akkor muszály lenne emelniük de ha van hülye aki megy addig jópofiból minek emeljenek?
Sajnálatos hogy így működik de ez van
Igazából az a gond, hogy egy normális országban a betanított munkást is megfizetik annyira, hogy ne kelljen azzal kalkulálni, hogy a számlákat fizeti be és éhezik, vagy inkább jól lakik, de közben megkockáztatja, hogy lekapcsolják a villanyt.
Persze, lehet itthon sokat keresni - ha ügyes vagy, esetleg okos is, jó helyen laksz területileg, volt valamennyi hátszeled, vagy eszed (esetleg szerencséd is) ahhoz, hogy olyan szakmába válassz az elején, ami jól fizet, szereted is csinálni - akkor nincs gond.
De az átlagembernek nincs ilyen szerencséje.
Előző vagyok megint. Csak szeretném perspektívába rakni, bár tudom, hogy kicsit övön aluli ütés Hollandiával dobálózni, de azért megemlítem: ismerősöm Hollandiába jár dolgozni pincérként szezonban egy hotelba. Annyi a dolga, hogy kiviszi egy tálcán a dolgokat, még rendeléseket sem vesz fel igazából. 8 órás bejelentett munka. Forintba átszámítva kb. 1 millát kap havonta. Télen ugye hazajön 3 hónapra, ami szintén, fizetett szabadságként van elszámolva.
Szóval megint: nem velünk van a baj. Az országgal van.
#15 Hollandiat emlitetted, ott brutto 1700 EUR jelenleg a minimalber, ez kb. 1600 nettot jelent. Amszterdamban egy normalis 2 szobas lakas berleti dija tobb ennel. Emellett pl. az alapveto elelmiszerek ara (kenyer, rizs, krumpli, csirkehus, marhahus, tej, tojas stb.) 50-150%-kal dragabbak Budapesthez kepest.
Az is erdekes egyebkent, hogy annak ellenere, hogy "az orszaggal van a baj", rengetegen sikeresek tudnak lenni az orszagban :)
Én nem venném alapul a FIDESZ által közzétett statisztikákat. Ha azok alapján néznénk, akkor a legtöbbünk 100000 Ft-tal többet keresne. Én is megkapom a 200K-t, de ha ilyen jók a bérek (mint ahogy pl 1-es is írta), akkor azonnal fizetésemelést kérnék! Mert jár, nem?
MO azért le van maradva ilyen téren a Nyugat EU-hoz képest. Elég drágák a bolti dolgok, illetve gyakorlatilag minden, de a fizetés nem illeszkedik ezekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!