Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szakácsok egész életükben...

A szakácsok egész életükben hosszú műszakokban dolgoznak?

Figyelt kérdés

Jövő tanévtől fogom tanulni a szakmát és érdekel, hogy mit hoz a jövő.


Hallottam "rémtörténeteket" arról, hogy akár 14-16 órákat is dolgozhat egy szakács, szinte semmi szabadság nincs, nem lehet beteg stb...

Ezzel annyira nincs gond, egy ideig képes lennék tűrni, hiszen érdekel a téma. Szóval mindeképp ki akarom próbálni


De csak hogy tudjam mire kell számítani: Ha például 5-10 évet ledolgozok a szakmában akkor is hasonló mennyiségben kell majd dolgozni, vagy ez idővel csillapodik?



2021. jún. 18. 02:29
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Ez nem igaz. De itt ne számíts érdemi válaszra.

Egy másik kérdésben az volt, igaz-e, hogy mindenki mosogatóként kezdi, és évekig csak az jut ni.

Ott sem lehetett a sok varmkt elhessenteni.

Váltig erősködtek, hogy de bizony úgy van.

Komoly fizikai munka, pörgős, de mkdern rabszolgaság.

Senki nem akarna szakács lenni, ha ezek a rémtörténetek igazak lennének.

2021. jún. 18. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
Rabszolga munka Magyarorszagon, ahol be sem tartjak a munka torvenykonyvebe foglaltakat.
2021. jún. 18. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
37%
Tapasztalatbol irom ezt.
2021. jún. 18. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
96%

Ja, és még valami. Az éttermek nem törvények felett álló valami.

A munka törvénykönyvében lévő előírásokat be kell tartani.

Munkaidő, pihenőidő szabadság stb.

Azzal számolnod kell, hogy hétvégeken is dolgozni fogsz, hétköznap kapod meg a pihenési lehetőséget. Persze az sem az összes hétvégét jelenti.

2021. jún. 18. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
16%

4-es. Almodban. Eletedben nem dolgoztal ilyen helyen, ez latszik!


Nem tartjak be a szabalyokat. Sok helyen minimalberes bejelentes, tobbi zsebbe.


Napi 12-16 ora munka foszezonban.


Egy igazi rabszolga munka, cserebe se nyugdij, se rendes tappenz.

2021. jún. 18. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Én semmit nem szóltam engem ne vegyetek bele. Csak érdeklődök hogy másoknak milyen tapasztalatai vannak
2021. jún. 18. 22:43
 7/7 anonim ***** válasza:
81%

Ha szakácsnak tanulsz, akkor gyakorlaton sem feltételen mosogatással kezdesz ( bár jobb lenne). De igen 5-10 év az erről szól. Napi 10-16 óra.

viszont idővel egyre kevesebb, de felelősségteljesebb melód lesz, ahogy lépsz fentebb a ranglétrán. Nem napi ennyi időt fogsz a konyhán ácsorogni, hanem pl. több lesz az adminisztrációd, tréningezned kell, stb.

Séfként már nem Te főzögetsz mindent, javarészt csak supervisor vagy és irányítod a működést. ehhez kell végig járnod a "szamárlétrát", hogy tudd melyik részlegen mi várható el reálisan.


10-15 év után lesz annyi tapasztalatod, - ha nem itthon kezdesz alkalmi vagy 4 órás bejelentésekkel ( ami mellett nem lehetsz beteg :-) ) , hanem pl. külföldön, akkor tőkéd is hozzá - hogy utána meg nyithatsz pl. saját helyet, alkalmazottakkal az is napi 10-16 óra lesz kezdetben, csak másabb minőségben.


Saját tapasztalat ;-)

2021. jún. 19. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!