Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes kimenni Angliába...

Érdemes kimenni Angliába egészségügyi dolgozóként?

Figyelt kérdés

Érdemes kimenni Angliába egészségügyi dolgozóként?

Egy ismerősöm szemezget vele. Sok poziciót hírdetnek és intézik a vízumot is.

(Ezzel szembe más munkakörökbe elég nehéz külföldiként kikerülni most.)

2021. jún. 15. 21:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne érdemes? Persze, hogy érdemes.
2021. jún. 15. 21:55
 2/3 anonim válasza:
100%

Hogy miért ne lenne érdemes? Bármi miatt.

Erre nem lehet egy igen, vagy nem választ adni. Személye válogatja, sok az előnye, de rengeteg hátránya is van a külföldi létnek.

Kezdjük az előnyökkel. Az, hogy egészségügyi dolgozó, elég sok dolgot jelenthet, de általánosságban elmondható, hogy jobban fog kint keresni. Legalább is összegszerűen mindenképp. Sok dolog függ attól is, hogy melyik városról beszélünk. Egész máshogy lehet kijönni egy NHS fizetésből Londonban, mint mondjuk vidéken, vagy más nagyvárosban. Ettől függetlenül valószínű, hogy jobb anyagi színvonalon fog élni, mint itthon.

Szakmailag biztosan sokat fejlődne, a külföldön szerzett tapasztalat mindig nagyon értékes, legyen az bármilyen ország is. Ha végleg marad azért, ha nem, akkor pedig azért lenne ez egy nagy előnye a költözésnek.

Viszont azt is el kell mondani, hogy nem biztos, hogy neki való lenne. Nem mindenki alkalmas a külföldi életre, egyáltalán nem biztos, hogy élvezné. Ez függ az angol tudásától is, ha tényleg gondolkodás nélkül tud folyékonyan beszélni, de ha nem, akkor nagyon fárasztó lesz neki a legalapabb feladatok elvégzése is egy idő után. Persze fejlődik kint az ember, de ez egy hatalmas kihívás (ami egyébként ismét válhat előnyére is)

Külföldön soha nem lesznek olyan gyökerei, mint itthon, sokan le fogják nézni, vagy másodrangúnak fogják tekinteni. Nem mindenki, talán nem is a többség, de lesz rá példa. Ha ez őt nem zavarja, akkor jó, de nem mindenki tudja ezt könnyen kezelni. Mert gyűjthetsz magad köré olyan barátokat, akik szeretnek, és akikkel jól érzed magad, de a társadalmon nem fog tudni változtatni, mindig lesznek, akiknek nem fog tetszeni és akik előveszik a származását. Nem lesz ráírva, hogy egyébként mi a munkája és milyen fontos dologgal foglalkozik.

Én szerintem jól beszélek angolul, nekem sosem jelentett gondot, hogy más nyelven beszéljek, de egy idő után az embernek hiányozhat az anyanyelve. Embere válogatja, valaki ezt jól viseli, valaki pedig nem.

Ez is egy nagy (ha nem a legnagyobb) tényező, hogy itthon milyen helyzetben van, hogyan érzi magát. Ha utál itt lenni, akkor nem, de ha alapból elégedett az életével, megvannak az emberi kapcsolatai és egy normális anyagi helyzetben van, nem biztos, hogy annyival jobb lesz neki kint. Sokan ezt nem mondják, de a külföld rengeteg negatívummal is jár, általában olyan dolgokkal, amikkel nem is számolunk, mert annyira természetes nekünk itt. Emberi kapcsolatok, a város, ahol élt, vagy ilyen a kultúra is. Lehet, hogy nem kifejezetten szereti, ami itthon van, de ettől még a része, és lehet, a kinti egy életen át idegen lesz neki. Alapból egy külföldit jóval nehezebben fogadnak be, bármelyik ország legyen is az.

Persze ezek mind függnek az életkortól is, minél idősebb valaki, annál rosszabbul érintik őt az ilyen jellegű változások. Itt most inkább a lehetséges negatívumokra mentem rá, mert a pozítívumokról minden nap hallunk, az jobban adja magát.

Összességében arra akartam utalni a válaszommal, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, minden ember másra érzékeny, mást tart fontosnak, és ezeket a dolgokat sokszor észre sem veszi, amíg tényleg el nem kerül a megszokott környezetéből. Ezen felül pedig minden preferencia kérdése. Én először Dániába költöztem, jó volt összességében, de most mégis Lengyelországban élek. Elvileg Skandinávia jobb hely, de amik nekem személy szerint fontosak, azok itt Krakkóban egy kivételével mind sokkal jobbak

2021. jún. 15. 23:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Abszolút.
2021. júl. 17. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!