Aki multinál dolgozik, előfordult, hogy kérésre kaptál fizetésemelést? Mennyire gyakori, hogy inkább adnak 10-15% százalék emelést, csak ne hagyd ott őket?
Figyelt kérdés
nyilván nem rendelkezem pótolhatatlan tudással, de úgy néz ki, most egy projektre én vagyok a megmentő ember, ezért gondoltam hogy kérnék 10-15% emelést. a fizum a piaci szint alatt van, egy tapasztaltabb új belépő ember szerintem simán kérne annyit, amennyit én is szeretnék. persze lehet egy kezdőt vennének fel helyettem, és betanítgatnák, de őt nem tudom, be lehet-e fogni erre a projektre amit rám bíztak most.2021. jún. 15. 08:02
1/7 anonim válasza:
Megpróbálod kérni a magasabb fizetést, vagy belemnnek vagy sem.
Azt azonban elöre döntsd el, mit reagálsz nemleges válasz esetén.
Ha ugyanis szó nélkül tudomásul veszed, akor gyakorlatilag soha nem adnak ezentúl emelést, ha meg nem fogadod el, akkor csak a kilépés marad.
Meg azt is vedd figyelembe, ha felmondasz, a felmondási idöt le kell dolgoznod és valószínüleg az utódodat betanítani is neked kell.
3/7 anonim válasza:
Nekem 40%-ot adtak, csak hogy ne menjek egy startuphoz, ahonnan már volt ajánlatom. Kérésre nem tudom, mit adnak, de ha már van másik hely, több pénzért, arra gyakran próbálnak ráígérni (counter offer).
4/7 anonim válasza:
Sosem lattam ertelmet ilyen 10%-ert kuncsorogni, mikor valtasokkal siman megkapod a tobbszoroset. Raadasul ha jo szakember vagy, akkor felmondaskor is megkerdezik, hogy mennyiert maradnal.
5/7 anonim válasza:
Igen, kaptam is fizuemelést illetve amikor beadtam a felmondásom is próbálkoztak ellenajánlattal (már kérdés, hogy elvből nem kezdtem el tárgyali sem róla).
6/7 A kérdező kommentje:
Van kilátásban más lehetőség, de 15% emelésért cserében talán maradnék, mert szeretem a munkát. Még a másik cég sem adott konkrét ajánlatot, de volt most pár interjúm és a hr-esek szeme sem rebbent amikor kicsivel több fizetést mondtam, mint amit a mostani helyen kérni szeretnék.
2021. jún. 15. 08:34
7/7 anonim válasza:
Jó embereknél gyakori, őket meg akarják tartani.
A másik lehetőség mennyivel adna többet? Lehet azt is megszeretnéd. :)
Nekem nemrég egy másik hely 30%-al adott volna többet, viszont itt ahol vagyok meg marha jó a csapat, uh leültem a főnikkel és végül kreáltak egy új pozit így itt is megkapom a plusz 30at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!