Milyen az èlet magyarorszàgon?
Elore is,elnezest kernek,a helyesirasi hibaimert.
21 èves vagyok,a pàrom 27 èves o epitoiparban dolgozik,azon belul acs,en nem dolgoztam mèg sehol,csak itthon tetovàlgattam,de ez nem is fontos igazàn :)
Romàniaiak vagyunk,paromnak mèg van a magyar allampolgarsagia,nekem nincs.
Szoval is o Mar lassan 12 ève dolgozik az epitoiparban ,mivel itt Romaniaban az èpitoiparban mindent csinalnak ,maskepp megsem eri az embereknek hogy ceget nyissanak(ezertis van az ha kimegy egy Roman kulfoldre es aztkerdezik Tolle ,mit tudsz csinalni ,az azt feleli ,hogy MINDENT 😄,persze a felet sem tudja)
Romaniaban az a problema hogy
Ceget is kàr nyitni,mivel jelenleg rengeteg olyan ember van ,aki aztsem tudja ,hogy hogy Kell egy szeget beutni akarmibe de ceget nyit es itt az embereknek (tobbsegenek)az szamit hogy minnel olcsoban meg csinaltassak a tetot,vagy akarmit,igy a szepen dolgozo embereknek pedig lecsapjàk a kezukrol.
Peldaul a pàrom jelenlegi fonoke ,ha megy valahova felvallalni valami munkat mindig hivja magaval paromat,volt valami teto,a munkaert azthiszem 17000 lejt kèrtek (nem tudom mennyi forintban) nah de vègül megcsinàltattàk màssal a tetöt 8000 lejèrt.
De egy megtortent peldatis tudok mondani,pàrom egy nyàron a faluban ahol laktunk egy kis ideig elkezdett vallalgatni
De csak a faluban.
Volt azthiszem valami nagyobb munka,es Kellet Meg let ember segiteni ezt Meg azt,es hivta edesanyam occset ,Meg valami tavoli rokont is ,es hath segitettek Meg mindent es parom ki is fizette oket Meg mindent,lattak hogy milyen jol megy paromnak,igy hath par honap mulva mindaketten ceget nyitottak es vallalkozosdit jatszakat,es mindaketten minuszban vannak,sot nagybàtyàmnak rengeteg adossag is zudult a fejere.
Szóval is eleg nehez Romaniaban ervenyesulni,az ilyen emberek mellet.
Ezertis Mar 1 Eve pàrom cegnel dolgozik.
Elèg sok mindenen mentunk màr àt ,egy èvig Belgiumban voltunk,azon belul 3 helyen.
Nekem sajnos 1 heten 1-2 szer volt munkàm takaritasban,mivel "nagyon husszu ideig huzodott El a bejelentes,vagy nemis tudom mi"
Regen Mar dolgozott ugyanott ,ugyan annal az embernel pàrom,de itt sajnos az volt a problema,hogy nem lehetett tudni mikor lessz fizetes,volt,hogy 2 honaponkent ,de aztan Mar nem tudtuk hogy most vehetunk e egy cipot vagy akarmit mert nem tudtuk,hogy mikor lessz legkozelebb fizetes.
Aztan elmentunk egy masik helyre egy albànhoz,ott megvolt minden honapban a fizetes ,de az a baj,hogy nekem nem volt munka ,pàrom Meg csak 1200 € kapott,gondolom nem is Kell mondanom,hogy mindaketten cigizunk es mire is volt elèg az a penz.az volt a szerencse,hogy egy idosebb ferfi is lakott ott aki altal odamentunk,es aki a szulofalumban a szomszedunk volt,es vele potoltunk ossze kajara ,igy o is es mi is jol jartunk.
Nah de Meg elegeltuk azt h honap vegere Mar alig volt penzunk,Meg tènyleg ,hogy soha nem vettuk Meg ,Amit szerettunk volna,kola vagy akarmi, meghat a kis kulon szfera az nagyon hianyzott foleg nekem.
Igy hat egy nap szepen mondta a az albannak aki nagyon jol beszelt romanul hogy 2 get mulva mi szeretnenk eljonni,es persze az volt a valasza ra hogy akkor nem ad semmi penzt mert o fizetett azert hogy bejelentse paromat mert az ahol eloszor voltunk csak mondta hogy bejelentette de sehol semmi(azaz elkezdte,de hogy eljottunk nem fejzte be)nah es aztmonda,hogy biztos hogy igy nem tud adni semmit Meg minden,de Mar par nap mulva Lett volna a fizetes,de ....
Az a lenyeg hogy o sem jelentette be de mindeggyis mert nem igazàn ertettem az egeszbol Mar semmit.
Es hath nem johettunk haza egy lej nelkul sem .
Mivel Meg az utra sem volt penzunk.
De aztan csakaradtunk Meg vagy 2 honapot,aztan pàrom kitett egy hirdetest a netre,es valaszolt egy magyar fèrfi ,egy kis vallalkozo volt nem voltak emberei ,csak a testvere Meg aztan a pàrom.
Olyan jónak tint minden,hogy tul szep volt ,hogy igaz legyen ,ezt gondoltuk ,elèg magas fizetest is kinalt .
Igy hath volt egy kis ketemeletes lakas ahol ott lakott az occse is es mi is ott lakhattunk.
Nem sokat kellet is fizetni,nagyon jol ment minden,mikor latta hogy pàrom szepen dolgozik es dolgozik,es nem lusta,Mar a masodik heten aztmondta,hogy nem 16€ ora Bert kap,hanem 18€
A felesege pedig nekem felajanlotta hogy segit amiben csak tud ,hogy megvalosithassam az almaimat,hogy tetovalo lehessek.
Mident elmondtak Amit egesz addig a paromnak egy fonoke sem mondott El.
Nah de mindegy szo mint szo ,nagyon rendesek voltak velunk,aszthiszem,hogy akkor mosolygott rank a szerencse csak sajnos nem voltunk,azaz nem voltak tul Eros hogy vegig vigyuk ezt az egeszet
Par honap mulva en Mar nem birtam ott lenni,egyedul akartam lenni,egy kulon kis lakasban,ahol azt csinalhatok,Amit csak szeretnèk,ès persze az a palit sem birtam ,mert csak lenezett,ès nem is akàrhogy hanem ugy,hogy majd csak napok mulva jottem ra,hogy rollam mondta azokat a dolgokat csak ugy hogy nehezen vegyem eszre vagy mi.
Meg hath Amit rollam Kell tudni,az az ,hogy egy nagyon magamnak valo ember vagyok,es nem birok semmi idegennel elni eggyutt.
A masik dolog az az,hogy nekem gondjaim vannak ,a vizelessel(szebben nem tudom kidejezni magam)es mivel a nappalibol lehet bemenni a furdobe es az egesz padlo Meg ajto recsegett es o Meg ott aludt ,igy mindig megebredt mikor lementem es termeszetesen latszott rajta,hogy nem tetszik neki Meg minden,de hath ott volt a ket ures szoba ....
Mideggy is ,en haza akartam jonni nagyon nem erdekelt Mar semmi..
Ugy volt hogy pàrom majd 2 honap mulva Jon csak haza .
En ossze pakoltam Mar minden cuccomat,epp felhivott a buszsofor hogy hamarabb indul,gyorsan elmentem letusolni,mire vissza ertem a szoba o is osszepakolt es jott velem haza,hatra hagytuk Belgiumot,de nem is banom,csak eggyetlen egy dolog zavar,az hogy igy szonelkul eljottunk azoktol az emberektol akik megsem erdemeltek volna ezt.
Azota is bant mindakettonket ez a dolog...
De mindeggyis.
Arra lennek kivancsi,hogy magyarorszàgon mennyire keresettek az acsok,es en mire mennek ,azaz milyen munkat kapnak? Nem tudom mennyire szamit az ,ha a magyar az anyanyelvem,beszelek romanul is ,es az angollal sem allok rosszul.
Megegyszer elnezest kernek a helyesirasomert.
Én se olvastam el, de a címbe írt kérdesre tudok válaszolni...
Itt aki teheti csomagol, aki marad az kesereg!
Nem feltétlen non-stop kesereg, de minden nap egy adagot...
Végig olvastam az élettörténetedet kérdező.
Tény, Magyarorszàgon minőségi szakmunkàshiàny van, de a vàllalkozók nagyrésze bűnöző. Nem jelentenek be vagy ha igen, minimàlbérre. A többit zsebbe kapod, ha egyàltalàn megkapod.
Magyarorszàgról is az értelmesebbje menekül, mert nevetséges bérek vannak, az àrak meg nem sokkal maradnak el a nyugati orszàgoktól.
Tény, lakhatàs, szolgàltatàs dràgàbb kint, de így is több megmarad!
Nem lennétek előrébb Magyarorszàgon!
Viszont szakmàt kéne tanulnod, àpolókból oriàsi hiàny van, aztàn vissza nyugat. Természetesen német nyelvtudàssal.
Mert nem magyar nyelvu a kiosztas.
Te meg miert nem tudsz pontot tenni a mondatod vegere?
Tanulj meg helyesen irni, mert az nem megy neked.
Mikor a szerencsetlen okoskodik.
#6 nagyon szèpen köszönöm,hogy vègig olvastad,ès vàlaszoltàl.
Ès köszönöm a tanàcsot.
Remèlem,hogy mègis ,valahogy bejönne,mert azèrt egy fokkal jobb mint Romania .
De azèrt tenyleg nagyon szèpen köszönöm ,hogy vàlaszoltàl .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!