Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az oka,hogy vidéken nem...

Mi az oka,hogy vidéken nem működik a piaci verseny?

Figyelt kérdés

Például, ha megnézzük Győrt, ott úgy van a "hierarchia", hogy van az Audi és mindenki más.

Az Audi fizeti a nettó(!) 400-500-600 ezres fizetéseket az embereinek.A többiek meg sokkal kevesebbet.

A bérek között ott nem csak ilyen 15-20 százalékos különbség van, hanem van az 40 is.Viszont az Audin kívüli cégek nagyon hasonlóan fizetnek.

Budapesten viszont, nincsenek ilyen nagy különbségek, látszik,hogy a cégek igyekeznek versenyezni.

Én eredetileg győri vagyok, mérnök diplomával, rendes folyékony idegennyelvtudással.Anno nem sikerült az Audihoz bekerülni ezért jöttem BP-re.

Győrben, más cégek még ilyen bruttó 550-re is húzták a szájukat, akkor mondtam magamban, hogy "anyátok".

Budapesten, ennyit mondanék, kb hülyének néznének.

De, hasonló a helyzet Kecskeméten is.Van a Merci és mindenki más.

Nincsen átmenet, ami mondjuk kevesebbet fizet, mint a Merci de nem 40 százalékkal kevesebbet.

2021. jún. 6. 15:30
 1/4 anonim ***** válasza:
38%

Ha az Audi (vagy Merci) vinne el az embereket a konkurenciatol, akkor nyilvan megprobalnanak versenyezni vele. De mivel kb. kihalasos alapon lehet elcsipni a normalisabb poziciokat, igy nincs ertelme.

A fovarosban egyebkent ugyanez van, max te nem latod.

En fejleszto vagyok, van Pesten 2 ceg jelenleg (technikailag igazabol csak 1), amelyik ad 2 millio bruttot egy sima senior fejlesztonek, aztan egy fel millios res es a tobbiek ilyen 1.5-1.6 korul.

2021. jún. 6. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Meg is válaszoltad a saját kérdésedet.

"Anno nem sikerült az Audihoz bekerülni ezért jöttem BP-re"

A többség nem tud az Audihoz bekerülni, így miért fizetne sokat a többi cég? Ugyanúgy mennek hozzájuk kevesebbért is.

2021. jún. 6. 17:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
működik a piaci verseny, csak épp nincsenek rászorulva, hogy az audival versenyezzenek.
2021. jún. 6. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:
A másik oldalról sem árt nézni a képet. A többi cég mit és kinek árul?
2021. jún. 7. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!