Mit szóltok a legújabban felmerült nyugdíjreformhoz, a gyerekhez kötött nyugdíjhoz?
Iszonyú igazságtalan rendszer, és pont a 40-eseket sújtaná, akiknek fiatalon szinte semmilyen támogatás nem járt az otthonteremtéshez és a gyermekvállaláshoz.
Szerintem akkor se lett volna ez másképp, ha akkoriban más van kormányon; abban az időben ez nem nagyon érdekelt senkit. A huszonnegyedik órában kaptak észbe a kedves vezetők a fogyatkozó születéseket nézve.
Viszont az elmúlt időszak intézkedéseit nézve nem tartom kizártnak, hogy az igazságtalansága ellenére bevezessenek valami hasonlót, és az emberek ezt valószínű, minden komolyabb tiltakozás nélkül be is fogják nyelni.
Nézd 22es! A nép fogyatkozás a rendszerváltás után indult be úgy a 90es évektől fogva. Amikor én voltam ált. iskola végzős az 1996ban volt és már akkor "sírtak" a felsős tanárok hogy mi lesz velük, mert nincsenek alsós osztályok, mire ők feljönnek a felsőbe, nem fog kelleni annyi tanár, mi voltunk 5, 6 osztály 8.os, míg elsősök, 2.osok, 3.osok 1, 2 osztály, akkoriban már! Az alsós tanítókat el is küldték, a sulinkat össze vonták 1 évre rá egy másik közeli sulival, mert ott is ez volt a tendencia. Ma már a volt sulinkban az épületben van 2 iskola, egy rész pszichiátriai gondozó, másik rész (kis része) vállalkozói akármicsoda és még hely jutott a gyermek jólétiseknek is! Nagyon durva! Ebből látszik akkoriban sem volt mire szülni a gyerekeket. Sok vidéki iskola, óvoda be is zárt. Tudtak a politikusok erről, de akkor is mszp vagy mszmp vagy tudja a franc, de Horn Gyula volt a miniszterelnök, aztán 2002től jött Medgyessy kormány, majd Gyurcsány, Bajnai borzadájok. Itt egy listai. Fidesz is volt de akkoriban csak rövid időre. Tehát a nép szavazta meg ezt a bandát meg is lett az eredménye, a nép elkezdett drasztikusan fogyni, erről is vannak adatok a neten, elég siralmas 1910es évektől visszanézni a születési rátát. De mindennek meg van az oka.
#23: Szerintem most már okosabban lopnának, mint a Fidesz teszi. Szerintem ma már túl nagy ellenállást váltana ki egy ilyen megvonás. A pórnép szeme be van fogva ilyenekkel, mint a CSOK, a propaganda árnyékában meg mennek az ilyen-olyan plusz adók, járulékok stb emelése. De ez csak magánvélemény
#24 Éppen ez az, hogy bár ott voltak a jelek, politikai szinten nem foglalkozott ezzel senki, mindegy ki volt kormányon.
Mintha valami csodára vártak volna. Emlékszem, 30 körül lehettem, mikor a TV-ben valakitől elhangzott, hogy a demográfiai mutatók még helyreállhatnak, ha a '76-'78-as születésűeknek (akik ugye sokan vannak) mind 2-3 gyereke születne. Röhögtem is magamban, hogy ugyan hogyan, mire vállalnák ezt be.
CSOK is 2015 óta van, babaváró meg 2019-ben indult. Fidesz is csak akkor kapott észbe és talált ki valamit, amikor már nagyon égett a ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!