Hogyan lesz valakiből szakács/séf (azaz hogy lehet a "ranglétrát" megmászni)?
Gimnáziumba jártam, szóval nincs tapasztalatom ebben a világban, de az egyetem nem jön be, és váltani akarok. Külföldre akarnék menni, ha lehet angol nyelvterületre. Az eddig látottak alapján Írországban mindenhova kell több év tapasztalat (bár ez lehet most a vírushelyzet miatt is van) Szóval egyenlőre itthon kéne kickstartolni a karrierem.
Olvasgattam dolgokat, tisztába vagyok a munkakörülményekkel, és úgy tudom, hogy az elején még főleg alja munkát fogok végezni. Ez oké, most az érdekel, hogy mi kell ahhoz hogy majd később főzhessek is.
Ez majd egy organikus folyamat lesz? Majd hónapok, évek után, ha látják hogy jó/lelkes vagyok megmondják nekem, hogy "na gyere lányom akkor segíts főzni is"?
Vagy majd pár év után célirányosan ilyen munkát kell keresnem, és akkor hátha?
Illetve mennyire számít hogy hol dolgozok? Ha 3 évet lehúzok egy üzemi konyhán, egy (akár itthoni akár külföldi) hotelban szívesen fogadnak majd?
Gondolom egy szakmai bizonyítványt is érdemes lenne szerezni de az szerintem esti képzésben is megoldható.
Végzettség nélkül normális helyen nem lesz belőled szakács. Ha van szakácspapírod, akkor jelentkezel kezdő szakács pozícióra, aztán egy idő múlva szakács pozícióra, aztán ha nagyon jó vagy és szerencséd is van, akkor lehetsz főszakács is (gondolom, a séf szót a főszakácsra érted).
Ha viszont kimész mosogatni, akkor lehet, hogy eljutsz egészen a krumplipucolásig, de szakács nem lesz belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!