Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell értelmezni a...

Hogyan kell értelmezni a bérpapírt?

Figyelt kérdés

Gyárban kezdtem el dolgozni és nem igazán értem a számolni valókat.

4 napot dolgoztam délelőtt

1 napot szombaton délelőtt

1 napot szabin voltam

5 napot éjszaka.

Meg tudja mondani valaki, mit hogyan számolok ki, hogy én is átlassam a dolgokat?

Képet linkelek.

Mostmar egyszerűbb lesz, mert folyamatos éjszaka dolgozom.

Köszönöm a segítséget.

2021. máj. 29. 18:07
 1/4 A kérdező kommentje:

Bérpapírom:

[link]

2021. máj. 29. 18:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

De most pontosan mit hogyan számolsz ki?

Ott van részletesen minden bal oldalt, mivel pl 5* voltál éjszakát, ezért jár 40 óra éjszakai pótlék, mert 5*8=40.

Besorolási bér az alapbéred, alatta vannak ugye a megállapított pótlékok pénzben, a bal oldalon szereplő órák alapján.

Jobb szélén a bruttó bérből az államnak fizetendők, mint levonas, így jön ki a nettó, neked utalt összeg

2021. máj. 29. 18:14
 3/4 anonim ***** válasza:
70%
Ez nem elég adat, jelenléti ívet kéne látni, vagy legalább azt írd le mettől meddig tart a délelőttös, délutános, éjszakai műszak. Amúgy mi a kérdés?
2021. máj. 29. 18:16
 4/4 anonim ***** válasza:

jó, hát ha ellenőrizni nem akarjuk, akkor végülis igaza van a kettesnek.

Annyival egészíteném ki, hogy középen a besorolási bér az nem a havi bér, az már csak az időarányosan járó. A tényleges havibér a tájékoztató adatoknál van. 250 000 / havi munkanapok, ebben az esetben 20, x ledolgozott napok = 112 500. Ugyanez a szabira, ott majd később lesz emelő, ha sokat vagy éjszakás. Alul vannak a pótlékos órák, alapbér/176x óraszám, éjszakára 50%-kot kaosz, túlórára 100%-kot, ez mindkettő a törvényi minimumnál magasabb. Túlóra alaphoz 250 000/ havi munkaórák ami most 160, x a túlórák.

2021. máj. 29. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!