Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogásznak vagy közgazdásznak...

Jogásznak vagy közgazdásznak érdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés
A közgazdaságtan jobban érdekel, viszont a joggal talán jobbak a lehetőségek. Jogászként lehetnék közjegyző vagy ügyvéd amivel jól lehet keresni.

2021. máj. 27. 11:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ismeretség nélkül közgazdász végzettséggel szerintem jobb opcióid vannak, de nem is ez a lényeg, hanem hogy jobban érdekel.

Ha mindkettővel lehet kezdeni valamit de az egyik jobban érdekel, akkor szerintem amellett dönts.

Közjegyzők kihalásos alapon mennek és pénzért adják-veszik a praxist, ügyvédből jó eséllyel az lesz akinek felmenői között is az van vagy aki lehúz éveket bojtárként szinte fizetés nélkül, ellenben közgazdász végzettséggel jóval több lehetőség van mind az állami mind a privát szektorban - persze ez erősen szubjektív véleményem, lehet, hogy nincs mindenre rálátásom és tévedhetek is.

2021. máj. 27. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

csak az álláshirdetések böngészéséből tudok kiindulni.

1. Ami jobban tetszik, mert olyat nem/nehezen fogsz tanulni, ami nem érdekel és elmegy tőle a kedved.

2. több pozinál látom, hogy előny/kell közgáz.

2021. máj. 27. 11:55
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Mindkettővel jól lehet keresni, ha kimagasló vagy benne.

Az egy tévedés, hogy a "közjegyzők" jól keresnek, pár pesti közjegyző talán igen, de azért a Pásztó II. közjegyzői körzet nem feltétlenül akkora buli. Közgáznál sem az SSC tologatás fizet jól, hanem mondjuk nemzetközi audit, kezdőként az meg ugyanakkora szívás, mint kezdő jogászként.

2021. máj. 27. 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre azt tisztázzuk, hogy mit értesz közgazdász alatt.

A jelenlegi rendszerben minden gazdasági szakon közgazdászként végzel, viszont mondjuk turizmus és vendéglátást elvégezve én nem mondanak senkit se közgazdásznak. Ellenben ha mondjuk alkalmazott közgazdaságtant vegzel.

Hogy ha sima gazdasági szakra gondolsz, akkor kegyetlen sok lehetőség van, csak a kérdés hogy merre mennél. Pénzügy, beszerzés, ellátási lánc, sok terület van.

Jogászként pedig sajnos nem úgy megy az, hogy elvégzed az egyetemet és menő ügyvédként kezdesz. A legtöbben nagyon sokáig dolgoznak szinte minimálbérért ügyvédi irodáknak.

2021. máj. 27. 12:27
 5/6 A kérdező kommentje:

Èn alkalmazott közgazdaságtanra gondoltam vagy esetleg nemzetközi gazdálkodás

Leginkább a társadalomtudományok érdekelnek, azért jöttek szóba ezek a szakok

2021. máj. 27. 14:06
 6/6 anonim ***** válasza:
81%
4. Közgáz alatt azért szerintem senkinek nem a marketing vagy a turizmus jut eszébe. Pénzügy-számvitel, alkalmazott közgazdaságtan, esetleg gazdálkodás-menedzsment.
2021. máj. 27. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!