A mérlegképes könyvelő mitől mérlegképes? Valaki egyszer úgy érezte, hogy ez menőn hangzik?
Vagy mit mérlegel, vagy rááll a mérlegre, vagy papírdokumentumokat pakol rá, és leméri, hogy hány kiló, vagy őneki a súlya fontos, vagy mi a helyzet
Nem szerettem volna bunkó lenni, ha valami nem szépet írtam, akkor elnézést kérek.
Csak nagyon kíváncsi vagyok. Köszönöm nagyon szépen a válaszokat előre is.
Asszem, eltévesztetted a rovatot...
Ezt a humorba szánhattad.
Ha meg nem, akkor go to google.....
Ha nincs hozzád bevezetve a google, még akkor se vagy elveszve... Elég lett volna itt a GYK-n beírni a keresőbe...
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
Nagyon leegyszerűsítve, képesítése alapján készíthet mérleget.
Ahogy mondjuk műteni is csak bizonyos képesítés mellett lehet.
"Nagyon leegyszerűsítve, képesítése alapján készíthet mérleget.
Ahogy mondjuk műteni is csak bizonyos képesítés mellett lehet."
Ez túl leegyszerűsített, de köszönöm; egy kicsivel közelebb jutottam.
#6-oshoz annyi kiegészítést, hogy a számláknak van tartozik és követel oldala, a mérlegnek magának eszköz és forrás oldala van (ez a vagyon kettős vetületéből ered).
Egyébként ahogy feljebb is írják, a számviteli értelemben vett mérleg elkészítésére, és beadására jogosult. Régebben több fajta könyvelő képzés létezett, és a "mérlegképes" könyvelő volt a csúcs. Ma már ez az egy fajta könyvelő szakma létezik (ha eltekintünk az államháztartásitól), azok, akik régebben "sima" könyvelők voltak, azok ma a számviteli ügyintézőknek felel meg, illetve a még nem regisztrált mérlegképes könyvelőknek. Megmaradt az elnevezése, de gyakorlati jelentősége nincs. Sőt, ha nagyon precízek szeretnénk lenni, azok, akiket a köznyelvben könyvelőként emlegetünk, a valóságban "regisztrált vállalkozási mérlegképes könyvelők". Ennél még a "mérlegképes könyvelő" is rövidebb :)
,,számviteli értelemben vett mérleg elkészítésére, és beadására jogosult"
oh, köszönöm, ez nagyon jó mondat.
Köszönöm szépen a válaszokat. ♥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!