Mi a véleményetek a közterület felügyelői munkáról? Biztonsági őri jobb?
Sajnos a követségekre nehéz bejutni, pedig van nyelvvizsgám és érettségim is van.
A felügyelők közt pedig biztos akad néhány kivétel nem?
Biztonsági őr vagyok, de már így 4 év után rühellem. Emellett egyetemen tanulok. Az egyetemmel ezt tudom összeegyeztetni. Van négy szakmám, de másban nem vettek eddig fel, mert nincs tapasztalatom. Mikor kijöttem gimiből voltam úszómester, konyhai kisegítő, dolgoztam burkoló mellett, mint segéd(burkoló szakmával), voltam árufeltöltő, dolgoztam gyárban pár hetet soron, stb. Ehhez képest az őrzés azért jobb. Voltam építkezésen őrizni, ahol csak kb aludni kellett. De most üzletet őrzök, és ez maga a pokol. Más opció meg nincs, főleg nem suli mellett...Most akarok váltani a városrendészetre, hátha az jobb lenne.
Véleményem: A vagyonőri szakmában főleg olyanok dolgoznak akik írni alig tudnak. Sajnos nagyon felhígult már az egész. Sok a fekete munka, rosszak a körülmények, rossz a fizetés. Megbecsülés 0. Csak úgy éri meg, hogy elmész valami laza helyre dolgozni, ahol kb csak aludni kell, aztán mellette még csinálsz valamit, amiből jön a pénz, de így semmire nem fog időd jutni. Ideig óráig lehet csinálni ezt az egészet. Én is nyomtam 2 munkahelyen, de életem nem volt. Dolgoztam havi 300-400 órákat. De nem vagyok hajlandó sor mellé állni, vagy árut tölteni 4 szakmával(nem nézem le aki ezeket csinálja, de ezek nem nekem valók, mint ez a múltban már kiderült).
Ettől talán jobb lesz a rendészet, ha sikerül váltani. Egyetem után meg úgyis már abban akarok dolgozni, amiről diplomám lesz, csak én nem tudom azt megtenni, hogy nappalin csak a tanulással foglalkozzak, és semmi mással, így marad a levelező.
Ha bárki, aki olvassa ezt az fiatal biztonsági őr/rendész, akkor tanácsolom, hogy próbáljon meg lépni ebből! Évek tudnak rámenni erre a munkára, amikről kb emlékeid sem lesznek, csak az hogy állandóan dolgoztál, és az milyen szar volt. Tanulj, válts és lesz egyszer jobb is! Én is ebben bízok. :)
Egyébként meg mindkettő hivatalos, legális munka, ugyanolyan mint a többi, csak ezeket abszolút nem becsülik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!