Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elmennétek az állásinterjúra?

Elmennétek az állásinterjúra?

Figyelt kérdés

Külföldön élek és 6 hónapja tanulok németet. Jelenleg a B2-es kurzusomat csinálom. Találtam egy jó munkalehetőséget egy irodában amit egy magyar lány hirdetett meg. Ma jelentkeztem is rá és behívtak holnapra elbeszélgetésre, de iszonyatosan félek. Jelenleg étteremben dolgozom ahol nem túl sok kontaktom van. Nem tudom mennyire jó a némettudásom. Elméletileg sok magyarral is kell beszénem majd a munkahelyen mert magyar cégekkel állnak kapcsolatban, de az irodában mindenki osztrák. Ti elmennétek így is az állásinterjúra? A lány úgy hirdette meg,hogy alapfokú némettudás kell, de most ahogy leírta a munkakört nekem ez kicsit többnek tűnik mint alapfokú tudás. Nagyon félek,hogy holnap beégek az elbeszégetésen ha majd a kérdést sem értem. Angolul 1000x jobban beszélek. (B2/C1) Ha esetleg valamit nem értek németül akkor megkérhetem,hogy angolul folytassuk vagy kapásból bukó lenne itt a dolog?

24/L

2021. máj. 18. 22:37
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Ha utálod magad, akkor nem fogsz egyről a kettőre jutni! Ezt mondtad a pszichológusnak is?
2021. máj. 20. 17:15
 32/38 A kérdező kommentje:
Te nagyon jó tanácsokat adsz.Ennek mégis mi köze a kérdéshez?
2021. máj. 20. 17:17
 33/38 anonim ***** válasza:
Szélesebb távlatokban gondolkozom a te életedről, hogy abból hogy lehetne többet kihozni (merthogy az elmenjek-e az interjúra kérdés is arról szól), nem pedig egy május 18. reggel 10 órás állásinterjúról.
2021. máj. 20. 17:27
 34/38 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez nyilván csalódás, tudom is jól, milyen érzés, mikor beleadod a tőled telhető maximumot, de ez mégis kevés. Viszont nem szabad feladni! Gondolj arra, hogy ebből is profitáltál, tapasztalatot szereztél, amit a következő interjún tudsz kamatoztatni.

Az egyébként nekem nagy piros pont, hogy adtak tanácsokat is a jövőre nézve. Nem tudom, itthon hány állásra jelentkeztél, de hidd el, a többség vagy vissza sem jelez vagy csak egy automata szöveget, hogy “sajnos nem Önre esett a választás, sok sikert kívánunk a további álláskereséshez”... Eszükbe nem jut tippeket adni semmihez.

2021. máj. 23. 13:22
 35/38 A kérdező kommentje:
Nekem ez azért csalódás mert akárhány helyre jelentkeztem otthon mindenhova felvettek. Ezért bánt ez a rohadt német. Mi a francért ilyen nehéz ez. Otthon mindenki magyarázott,hogy ragad mint a kosz. Hát baromira nem ragad. Én tanulom 5 hónapja és szenvedek.
2021. máj. 24. 10:55
 36/38 anonim ***** válasza:

#35 Emberfüggő,kinek hogy mennek a dolgok.

Külföldön is könnyebben fel vesznek egy sima gyárban,csak bírd ki,mert azért vannak helyek ahol 1-2 nap után sírva szaladsz el.

Irodai munkára nehezebben vesznek fel egy külföldit mint egy németet,ez nem csak ott van így ha nem más gazdagabb európai országban is.

2021. máj. 24. 14:38
 37/38 anonim ***** válasza:
Nem ragad semmi, meg kell dolgozni érte.
2021. máj. 24. 15:33
 38/38 anonim ***** válasza:
Amikor kimentem külföldre előtte kb egy évig pályázgattam mindenféle állásokra, eredmény nélkül. Végül megkaptam egy jó szar melót Bécsben, a fizetis is retek volt, de elvállaltam, mert jó referenciának tűnt. Aztán ez be is jött, ezzel egy év múlva tovább tudtam menni Svájcba és mosst már nyolc éve itt vagyok. Az egésznek a kulcsa az szerintem, hogy kitartónak kell lenni, előbb-utóbb menni fog.
2021. máj. 24. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!