Kezdő orvos fizetésként szerintetek korrekt a 450.000 netto?
Az orvosnak is élnie kell.
Ha tényleg ez a HIVATÁSA, akkor nem sok. Ha csak egy szakma akkor sok.
Ha nincs megfizetve az ember, akkor élni se lesz kedve, nemhogy normálisan dolgozni. Nem mindegy, hogy az orvosnak tele van a, és úgy lát el, hogy még beléd is rúg, vagy rendben van az élete.
15-ös: egy gyors google keresés azt dobta ki, hogy Magyarországon évente kb. 300 pert indítanak orvosi műhiba miatt.
Kőművesek, oktatók ellen indított kártérítési pert nem talált a google egyet sem, de tényleg kíváncsi vagyok menni ilyen lehet.
17. hol írtam én, hogy nem indítanak pert. Az ítéletről volt szó, arról, hogy 100ból jó ha 1 kap olyan ítéletet, amit megérdemel, a többi max. egy félhavi kerestének megfelelő pénzbüntetést kap.
Kőművek ellen talán azért nem találtál, mert egy kőműves nem maga dönt, hogy hogyan épít fel egy házat, hanem több mérnök, ellenőr, stb. ellenőrzi a munkáját. Egy orvos munkáját senki nem ellenőrzi. Illetve de: vagy meggyógyul a beteg, vagy nem. Ha nem, akkor is nehéz az orvosra bizonyítani, hogy az ő hibájából halt meg, míg ha egy épület összedől, vagy egy oktató átmegy a piroson, akkor nem kérdés, hogy ki a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!