Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdő orvos fizetésként...

Kezdő orvos fizetésként szerintetek korrekt a 450.000 netto?

Figyelt kérdés
Egyetem befejeztével olyan 25-27 évesen.

2021. máj. 16. 09:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%
#10 az egyes pont melyik szakmára nem igaz? Ha kőművesként szarul csinálok meg egy falazatot, ami aztán ráomlik egy gyerekre, akkor simán perelhető vagyok. Vagy ha járművezető szakoktatóként átmegyünk a piroson mert elfelejtek fékezni a tanuló helyett és meghal valaki. És lehet kb. az összes szakmára példát mondani.
2021. máj. 16. 12:43
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
Ha cserébe nem ugráltathatnak, hogy akkor jövő héttől 5 hónapig az ország másik végében kell dolgoznod, majd 5 hónapig egy másik városban, aztán meg ügyeletben kell lenned 4 hónapig, mert nincs elég orvos, akkor jó.
2021. máj. 16. 13:11
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
11-es: lehet, de én még nem hallottam arról, hogy kőművest ilyesmiért elítéltek volna (vagy tanárt, programozót, zenészt, szobafestőt, titkárnőt hogy csak pár szakmát mondjak), viszont orvosi műhibapert már láttam - az annyira nem ritka.
2021. máj. 16. 13:13
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Pedig rendorok ellen is eleg gyakori pl., raadasul azt a media is hajlamos sokkal jobban felkapni.
2021. máj. 16. 13:55
 15/19 anonim ***** válasza:
59%
Van igazság abban, amit a 11es ír, mert bár vannak műhiba perek, de 1. ritkán 2. még ritkább az, hogy megrovás, minimális pénzbüntetés az ítélet 3. orvosok védik egymást, nem vallanak egymás ellen 4. ott van az orvosoknak a kamara is, ami szintén őket védi. Kőműveseknek, oktatóknak, stb. nincs ilyen előnyük. Orvost műhiba miatt talán 100ból ha egyszer ítélnek el és jó ha 1szer kap megérdemelt büntetést.
2021. máj. 16. 14:05
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

Az orvosnak is élnie kell.

Ha tényleg ez a HIVATÁSA, akkor nem sok. Ha csak egy szakma akkor sok.

Ha nincs megfizetve az ember, akkor élni se lesz kedve, nemhogy normálisan dolgozni. Nem mindegy, hogy az orvosnak tele van a, és úgy lát el, hogy még beléd is rúg, vagy rendben van az élete.

2021. máj. 16. 14:07
 17/19 anonim ***** válasza:
45%

15-ös: egy gyors google keresés azt dobta ki, hogy Magyarországon évente kb. 300 pert indítanak orvosi műhiba miatt.

Kőművesek, oktatók ellen indított kártérítési pert nem talált a google egyet sem, de tényleg kíváncsi vagyok menni ilyen lehet.

2021. máj. 16. 14:15
 18/19 anonim ***** válasza:
49%

17. hol írtam én, hogy nem indítanak pert. Az ítéletről volt szó, arról, hogy 100ból jó ha 1 kap olyan ítéletet, amit megérdemel, a többi max. egy félhavi kerestének megfelelő pénzbüntetést kap.

Kőművek ellen talán azért nem találtál, mert egy kőműves nem maga dönt, hogy hogyan épít fel egy házat, hanem több mérnök, ellenőr, stb. ellenőrzi a munkáját. Egy orvos munkáját senki nem ellenőrzi. Illetve de: vagy meggyógyul a beteg, vagy nem. Ha nem, akkor is nehéz az orvosra bizonyítani, hogy az ő hibájából halt meg, míg ha egy épület összedől, vagy egy oktató átmegy a piroson, akkor nem kérdés, hogy ki a hibás.

2021. máj. 16. 14:42
 19/19 anonim ***** válasza:
8%
Bőven.
2021. máj. 17. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!