A mekiben bruttó 1600 a KEZDŐ ALAP órabér-én diplomásként lassan 20 év után nem kapok ennyit diplomás munkakörben-ez nem elgondolkodtató?
Az éttermekben dolgozók havi bére extra juttatások és műszakpótlék nélkül bruttó 270 680 forint. A bruttó órabér tehát 1691 forintra emelkedett, ha a bónuszokat nem számítjuk.
Én 20 év után diplomával szakterületen nem kapok ennyit. A nettóm a GBM értéke, ami nettó 150.000 alatt van.
Azért marha érdekes hogy a mekiben kezdőbérnek többet vágnak valakihez nulla végzettséggel mint máshoz egy helyen diplomával diplomás állásban.
És erre nem válasz az hogy akko mennyééé oda fijjjam.... ez nem válasz.
#20: Azt értsd meg, hogy a "diplomások" nem egy homogén csoport. A diploma semmi pluszt nem ad, ha a tudás nincs meg mellé. Márpedig aki nettó 150-et keres, annak nincs.
De továbbra is várjuk a választ, hogy milyen diplomád van (és az is érdekelne, hány nyelven beszélsz folyékonyan)
". A diploma semmi pluszt nem ad, ha a tudás nincs meg mellé."
És aki a mekiben 8 elemivel a burgert tolja annak vajon milyen elképesztő tudása van?
Kérdező, válaszolj nekünk, ne tereld el a szót:
Milyen diplomád van?
Milyen nyelveken beszélsz folyékonyan?
"Mi olyan hihetetlen benne? Amikor nemhogy nettó 150-ért, de a közfogis nettó 70-ért is foglalkoztatnak diplomásokat?"
Van olyan fogyatékos, aki elvállalja, akkor mi a gondod?
Ez engem is nagyon érdekelne hogy milyen diploma amivel ennyire szarok a lehetőségek
Biztos valami közszférás cucc
"Biztos valami közszférás cucc"
így van. de attól még a tény tény marad, hogy egy ma kezdő mekis dolgozó többet kap kezdőnek 8 elemivel mint én diplomával soksoksok év után
27
Mert a hamburger tobbet er, mint a szaros diplomad.
A piac így működik. Majd ha tőletek mindenki átmegy a mekibe a jobb fizetésért, akkor jelentősen megemelik a közszférában a bért, mert máshogy nem fognak dolgozót találni. De amíg a hozzád hasonló szerencsétlen balfas.zok nem hajlandóak tenni semmit, csak megint másra hárítani a felelősséget a saját töketlenkedésükért, ugyan miért is emelnék a fizetést?
Egyébként ne legyél benne biztos, hogy a mekis dolgozók munkája könnyebb mint a tiéd. Azt értem hogy végzettség nem kell hozzá, de attól maga a munka még lehet nehezebb. És egy multinál nem az a henyélés van, mint a hivatalban... Plusz az nem hétfő-péntek 8-4-ig munka, még ha van pótlék is az esti műszakért, akkor sem mindegy hogy mikor érsz haza a családodhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!