Nekem ugy mukodott h beadtam egy ceghez, aki megbizott egy masik ceget background checkel, az a masik ceg osztan felhivott mindenkit a multambol, cegeket, fonokeimet, egyetemet stb-t es vegigkerdezgetett rolam
2021. máj. 14. 15:22
2/12 anonim válasza:
1. Lehet a megfogalmazásod miatt, de ez elég súlyosan hangzik. Mi a foglalkozásod?
2021. máj. 14. 15:50
3/12 anonim válasza:
a HR asszisztens amikor csinálja a bejelentést, akkor be kell írni a dokumentum számát
ha hamis, egyből kiderül
2021. máj. 14. 16:03
4/12 anonim válasza:
2. Nem 1es vagyok, de nem kell ehhez semmi komoly foglalkozás, a sok multinál így van. Vagy legalábbis bekérik ezeket az adatokat a legtöbb helyen, aztán hogy hol ellenőrzik le, az már más kérdés. Ahol én dolgoztam, ott volt egy sablon, amit kiküldtek az utolsó 3 főnökömnek, ebben feltettek nekik kb. 5 kérdést velem kapcsolatban, az utolsó kérdés pl az, hogy dolgoznának-e velem újra, ha lehetőségük lenne.
2021. máj. 14. 16:36
5/12 anonim válasza:
Hát remélhetőleg szigorúbban, mint az érettségi bizonyítványok ellenőrzése...
2021. máj. 14. 16:41
6/12 anonim válasza:
2-es: igen, ez így működik, nálunk úgy volt, hogy a munkaszerződés aláírása után kezdik a background check-et (aláírod a szerződéssel, hogy hozzájárulsz), és addig nem állhatsz munkába, amíg nincs kész (ez gyakorlatilag nem jelent semmit, mert a check-et pár nap alatt úgyis lezavarják).
Szerintem annyira komoly azért nem lehet, mert én egy kis cégtől mentem multihoz, és az előző melóban a személyzetis/könyvelő/titkárságvezető az egy személyben a főnök felesége volt, akit amikor felhívták elküldte őket melegebb éghajlatra hogy bizalmas adatot ismeretlennek nem ad ki. Ennek ellenére átmentem a background check-en, ráadásul a diplomám nem EU-s országból származik, de azzal sem volt baj.
2021. máj. 14. 18:16
7/12 anonim válasza:
"a főnök felesége volt, akit amikor felhívták elküldte őket melegebb éghajlatra " A főnök felesége akkor eléggé utálhat téged ha tudja, hogy ezzel akár azt is okozhatja, hogy nem vesznek fel/kirúgnak, mert nem tudjnak ellenőrizni. Vagy csak szimplán egy tahó.
2021. máj. 14. 19:00
8/12 anonim válasza:
7-es: pedig a "főnök feleségének" totál igaza volt. Telefonos bemondásra ismeretlennek másik emberről nem mondunk semmit, ha nem akarjuk, hogy a másik ember bepereljen minket személyes adattal visszaélésért.
Attól, hogy az amerikai multi azt képzeli, hogy ez Magyarországon jogszerű, attól még nem az.
2021. máj. 14. 19:29
9/12 anonim válasza:
Nem szokás telefonon érdeklődni, hanem emailt szokás küldeni és nem személyes adatokat szoktak kérdezni, hanem pl. hogy meg voltak-e elégedve az illetővel.
2021. máj. 14. 19:54
10/12 anonim válasza:
6-os vagyok, telefonon hívták, és abszolút nem ilyeneket kérdeztek tőle - tudom, utána beszéltem vele, jóban vagyunk. Ezt meg mondjuk nem értem, ha valaki felmond egy munkahelyen, mert pl. inkorrektek voltak vele, akkor majd utána azt fogják róla mondani, hogy "teljesen meg voltunk Bélával elégedve"? Szerintem ennek az egésznek max. annyi az értelme, hogy lebukjon az illető, ha behazudik egy helyet ahol nem is dolgozott, de más információt nem nagyon lehet ebből kinyerni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!