Mi kell ahhoz, hogy nyelviskolában dolgozhassak? Tanári diploma vagy elég a felsőfokú nyelvvizsga az adott nyelvből?
Durva lenne, ha sima nyelvvizsgával már tanítani lehetne :/
De tartok tőle, hogy van olyan nyelvsuli, ahol ez elég, és ahogy hallottam, van, ahol nem mérik fel a tanár tudását/nyelvtudását sem.
Elnézést, nem a te tudásod szeretném leszólni! nem tudom, milyen oktatási/módszertani tapasztalatod van. De egy nyelvet tudni, és tanítani nem ugyanaz. Pl. elég jól beszélek magyarul :))) de ez nem azt jelenti, hogy tudom, hogyan kell másnak hatékonyan megtanítani.
Ha olyan helyet keresel, ahol nagyon kötött, előre részeletesen kidolgozott a tanmenet, az esetleg jó lehet. Hiszen ott a módszertani részt tkp a suli adja.
Konkrétan tudok olyan nyelvsulit, ahol olyan tanárok tanítanak, akiknek semmilyen pedagógiai végzettségük nincs és az adott nyelvből csak egy középfokúval rendelkeznek.
Csak a legtöbb diák nem tudja, hogy a rá osztott tanár milyen sulit végzett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!