Szellemi munka helyett fizikai munka?
Jelenleg szellemi munkát végzek egy nem túl magas fizetésért (netto 200 000 + cafateria). Ez a fizu arra elég, hogy a szüleimmel élve ne kelljen nélkülöznünk (normális keretek között), megtakarításra kb. semmi nem jut. 26 évesen...
Környezetemben sok ismerősöm van akik gyárban műszakoznak és jóval többet keresnek, mint én. Saját kocsi/lakás, megtakarítás, anyagi biztonság. Ez rólam nem mondható el. Egy ideje már gondolkodom, hogy elmegyek én is gyárba, a magasabb fizetés és a kisebb agyi leterheltség vonzónak tűnik. Egyetem alatt és után én is fizikai munkát végeztem és az az igazság, akkor voltam a legboldogabb. Vezetőüléses targoncavezetői engedélyem van, azzal szeretnék elhelyezkedni.
Nyilván van előnye a jelenlegi állásomnak (pl. szabad hétvégék), de mindent összevetve talán érdemes lenne váltani.
Helyemben mit tennétek?
"Jelenleg szellemi munkát végzek egy nem túl magas fizetésért (netto 200 000 + cafateria)."
Gyárban meg kapnál 230-at a három műszakkal. Rohadtul megéri. :D
Az igényeidet figyelembe véve váltsál. Targoncasként az autóiparban/ autóipari befzallitoknál havi 300-350 nettó garantált.
Targoncást mindig keresnek.
előző ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim.
Manapság bárki bár hét alatt leteszi a targonca jogsit, ráadásul ezek a gyártósori targisok nem is magasemelésűznek ami szerintem a parább. Szóval bárki elmegy, ha van pénze fiezetősön, ha nincs pénze akkor meg munkaügyin keresztül ingyen letesz egy targoncás jogsit. Akkor meg hogy lehet hogy ezekből hiány van?
Előző.
Úgy, hogy nem mindenki vállalja be a 3 műszakot.
Targoncás vs. targoncás között is van különbség.
A kérdezőt el tudnám képzelni egy
Raktáros-Targoncás pozícióba ahova az adminisztráció (SAP) is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!