Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha maradna havi 2 millió ft...

Ha maradna havi 2 millió ft megtakarításod, de ezen kívül semmi másod nincs jelenleg, hogyan építenéd fel az életed?

Figyelt kérdés

Tételezzünk fel egy pályakezdőt, aki 25 éves.

Most indult az életben, se ház se autó, de van havi 2 millió ft megtakarítás.

Jelenleg 250.000ft-ból tud megélni albérletben.

Mit tennél a helyében?

Mikor vennél lakást, autót, és mennyiért?

Évente hányszor engednéd meg magadnak, hogy nyaralni menj, viszont akkor nullás lesz a hónap?

Mikor cserélnéd le az első lakást nagyobbra és mennyiért?

Mibe fektetnél, hogy ne kp-ban álljon a pénzed?

Mekkora része menne biztos befektetésbe, mennyi kockázatosba?

Mikor kezdenél el olyan dologba fektetni, ami biztos passzív jövedelmet hoz, foglakozás nélkül, önállóan?

Mi lenne összességében a 10 éves terved?

2021. máj. 10. 04:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10 kérdésből talán 1 értelmes, bár ott sem lett kifejtve a lényeg.

Elkölteni könnyű a pénzt, az mindenkinek megy.

Írjátok a nyugdíjat, passzív jövedelmet, befektetést, stb.

Mégis mibe?

A magyar társadalom tökéletes példája, hogy nem a kérdésre érkezik a válasz, hanem nekimentek a szüleimnek, annak, hogy nem törvényes, annak, mivel ez sokaknak nagy összeg, így troll kérdés, vagy politikai háttér van.

Remélem nem hagytam ki semmit.

Nos, hogy megnyugtassak mindenkit, és beszéljünk végre a kérdésről is. Fél éve végeztem fogorvosként.

Kiköltöztem az osztrák határhoz, ahol túlórákkal tudok ennyit keresni jelenleg.

Heti 2 napot pedig Bécsben dolgozom.

Fizetésemet osztrák cégtől kapom euróban.

Apám teherautó sofőr, anyám bolti eladó. Nyugdíjba inkább őket tenném, amiért eltoltak odáig, ahol most vagyok.

Természetesen nem fogok nyugdíjba menni 5-10 év után, de barmilyen baleset érhet, ahol ha elveszítem egy fontos ujjam is akár, nem tudok dolgozni. Ezért gondolkodom passzív jövedelemben.

Jelenleg nem kell autóra költenem, mert a munkahelyem mellett béreltem lakást. Haza autómegosztós csoporttal járok, Bécsbe kivisz a cégen belül valaki, mivel többen megyünk, és oda beszállok.

Ennek ellenére szeretnék hamarosan egy sajátot végre, de költeni én is tudok, azt nem nehéz.

Sajnos pénzügyi ismeretem nem sok van befektetés, passzív jövedelem szempontjából. Családomban sosem volt lehetőség ilyenre.

Továbbiakban szívesen olvasom a válaszokat, amikben belátjátok a hibákat az ismeretlen vádaskodások miatt és remélem tanultok belőle. Semmi értelme negatívnak lenni és teljesen unintelligens hozzá állás.

Illetve elfogadom a kérdésemmel kapcsolatos hasznos válaszokat!

Köszönöm!

2021. máj. 10. 11:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig nem válaszoltam, csak figyeltem. Remélem érthető azért számodra miért tekinteték kissé provokatívnak a kérdést, ez az összeg a társadalom alsó harmadának az éves nettó jövedelme...

Pénzügyi tudatosságra a kiszámoló blogot ajánlom, Reddit-en pedig az eurofinance és a kiszámoló fórumot.

250.000-ért nem tudom milyen albérletet kapsz a nyugati országrészben, de picit sokallom, hiába engedheted meg.

10 éves távon én rámennék arra hogy legyenek ingatlanjaim. Több. Jelenleg még nagyon olcsó a lakás Mo-n, BP-n is (istenem hogy le fog pontozni a sok fogalmatlan szerencsétlen hogy így se engedhetik meg, és igazuk is van). Én addig vennék (és veszek is, lol), amíg tudok. Nyaraló a Balcsin, lakás BP-n, mindegy csak ne valami falusi mediterrán parasztbarokk palotába menjen hanem olyan helyre aminek van és lesz értéke. A Dunakanyar nagyon jön föl, jó befektetés.

Az egészségedre is költs. Oké, orvos vagy, gondolom tudod, de na. Ne sajnáld a pénzt sportra, sportcuccra, és ami a legfontosabb, az opportunity cost-ra, inkább menj el kocogni, még ha azalatt keresnél nemtom 20 eurót. Nem szabad gallyra menni.

Ilyen fizetéssel amíg nincs alattad 1-2-3 lakás, a tőzsdét és egyéb "tuti" befektetéseket May szerencsejátéknak használnám, mint a sportfogadást.

2021. máj. 10. 13:43
 13/15 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Nyilván a részleteket nem ismervén magyar átlagként gondolkozva azért igen erős az a havi két milliós megtakarítás (még itthoni gyakorló fogorvosként is) így nem csoda, ha első körben a hitetlenkedés megy (bár a stílus nem mindegy). Ha euróban kapod a fizetésedet, akkor szerintem célszerű az osztrákoknál is körbenézni, hogy milyen befektetési lehetőségek vannak, biztosan van kedvezőbb, mint itthon. Az ingázás, külföldi munkavállalás azért egy igen jelentős kitétel ahhoz, hogy érdemben lehessen mondani bármit is, hiszen innentől kezdve már nem abban gondolkozik az ember, mint amikor helyhez kötöd magad.

El kell gondolkozni azon, hogy szeretnél-e letelepedni, avagy érdemes-e lakást vásárolnod ott, ahol vagy. Ha a válasz igen, akkor körbe kell nézni, hogy mennyibe kerül egy olyan lakás, amiben szívesen laknál, olyan környéken, ahol szívesen élnél. Célszerűen közel a munkahelyedhez, ha nincs tervben a váltás. Ha ez megvan, akkor már egyéni preferencia kérdése minden. Rászánod arra a lakásra 1,5-2 évnyi megtakarításod, vagy jobb ha mobilis maradsz és albérletben élsz? Részedről nem tétel a bérleti díj, így nem hajt a tatár, hogy meghozd a döntést.

Itthon biztonságos és jó befektetési lehetőség nem igazán van. Állampapírban lehet gondolkozni addig, amíg nincs olyan pénzed, amiért nem kár, ha elbukod. Mivel ekkora mértékű megtakarításod van, ezért én mellette elgondolkoznék ingatlan befektetésen is (már ha van kedved vele foglalkozni eleinte). Ez havi szintű passzív jövedelemforrás. Lehet sokszorozni is akár.

Egy idő után pedig akár lehet befektetési tanácsadó segítségét kérni, ha te magad nem akarsz ezzel foglalkozni. De ez már szerintem az a szint, amikor anyagi értelemben abszolút stabil lábakon állsz és a befektetésre szánt pénz hiánya nem fáj. Neked jó esélyed van, hogy ezt néhány év alatt elérd.

Én passzív jövedelemforrásként az ingatlanokat simán eltudom képzelni, de én szívesen foglalkoznék vele. Ha van

2021. máj. 10. 14:16
 14/15 anonim ***** válasza:
* Bocsánat folytatom. Szóval ha van kedved ezzel foglalkozni, vagy idővel akár megbízni valakit, hogy foglalkozzon vele, akkor 3-4-5 lakás kiadása hosszútávon eljuttat már önmagában is egy olyan biztos jövedelemforrásig, ami mellett ha nem dolgoznál is megélnél simán.
2021. máj. 10. 14:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Tanulni tovább mint a gép, az összes pénzt erre fordítanám, hogy 30 évesen a szakma csúcsán legyek.. aztán magánrendelőt nyitni, hogy az a havi 2 milla napi 2 legyen. Utána lehet hátradőlni és élvezni az életet.
2021. máj. 10. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!