Pályakezdő gyakornokként hogyan írjam az önéletrajzomba, ha szakot váltottam, de még nincs diplomám?
Szakmai gyakorlathoz írom az önéletrajzom, és ezen filózom: mit írjak a tanulmányokhoz? Jelenleg bscn vagyok, lassan végzek is vele, de előtte 2 évig másik alapszakot végeztem, amiből nem lett diplomám. Éppenséggel azt is befejezhettem volna, aztán a jelenlegi szakomon mester, de inkább váltottam, mert rájöttem, hogy az annyira nem piacképes, és így több lehetőségem van már csak bscvel önmagában is, illetve mesterre is menni, és ez a szak jobban is érdekel.
Mivel a két szak között van átfedés, ezért mindjárt végzek is a jelenlegin, pedig csak egy éve végzem hivatalosan.
Ezért kérdezem, hogy mit írjak? Félek, hogy egy év bscvel elhajtanának, pedig a gyakorlatban 3 éve végzem kb. Mivel a két szak egy karon van, írhatom a kar nevét a tanulmányokhoz az első szak elejétől a mostani végéig, és alá a jelenlegi szak nevét?
Hogy oldanátok meg?
De nem gáz, hogy így kvázi hazugság? Vagy teljesen kihagynád a 2 év másik szakot? De az a 2 év kihagyás még furcsább, illetve 1 év egyetem után nem ugyanaz a benyomás a szakmai képességeimről, mint 3 év után. Nyilván interjún már nem okoznának gondot a szakmai kérdések, csak nem akarom, hogy emiatt szűrjenek ki.
Az a baj, hogy nem akarom hazugsággal se kezdeni, tévesen hátrányos képet festeni, illetve magyarázkodni sem az önéletrajzban. Nem tudom, szakmai gyakorlat esetén mennyire nézik a papírokat.
Szerintem ne bonyolítsd túl:
Tanulmányok:
2017 - 2019 Egyetem1, szak1
2018 - 2021 Egyetem2, szak2
Ebből mindenki látni fogja
2018-2020 szak1
2020-(2022) szak2
Ez már nem néz ki szerintem olyan jól, mert azt sugallja, mintha csak szűk egy éve járnék oda, valójában pedig a 2018-as évfolyammal együtt haladok.
Vagy ne problémázzak ezen, így is válaszolnak?
Pályakezdő gyakornoki állásra pályázol. Én nem vonnék le belőle semilyen következtetést ha a szak2 releváns arra amire pályázol és már ott jársz a tanulmányaidban, hogy a gyakornoki helyre eséllyel pályázz.
Ha gondolod két mondatban kifejtheted, de ha olyan hosszan teszed mint itt az negatívum lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!