Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez jogilag valóban így van?

Ez jogilag valóban így van?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A GYESes kolléganő, akinek a helyére jöttem határozott idejű szerződéssel, nem fog még visszajönni dolgozni, mikor nekem le fog járni a szerződésem. A főnökünk tömbösítve adná ki neki a felgyűlt szabadságait, és azt mondta, arra az időre nem lehetünk ketten ugyanazon a helyen, ezért vagy erre a nyári időszakra nem hosszabbítja meg a szerződésem (csak ujra szeptembertől) , vagy ha igen, fizetés nélküli szabadságon kell lennem. De nekem ez így fura, hiszen a GYESes kolléga még nem munkaerőként jönne vissza, még nem dolgozni, csak én dolgoznék továbbra is abban a pozícióban, ahol jelenleg is vagyok,tehát nem ketten lennénk ugyanazon s helyen... Szerintetek ez igy jogszerű, ha emiatt kiraknának 3 hónapra a munkahelyemről?

2021. ápr. 28. 08:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha lejár a határozott időd, akkor igen, nem muszáj meghosszabbítania. Az meg, hogy 3 hónap múlva köttök-e új szerződést, az rajtatok múlik. Ha még nem jár le a határozott időd, akkor azért lehetnek aggályok. A főnöknek igazából nem az a gondja szerintem, hogy nem lehettek egyszerre ketten, mindössze nem akar egy munkáért két fizetést adni 3 hónapig.
2021. ápr. 28. 08:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg nem akar az önkormányzat (önkormányzati fenntartású a munkahelyem) két helyre fizetni, csak akkor nem helytálló azzal indokolni, hogy nem lehet 2 ember ugyanazon a helyen... Meg azt is mondts a főnököm, hogy ha ő ezt hamarabb tudta volna, hogy meg tutira nem fog visszajönni dolgozni a GYESes kolléganő, akkor a helyzet nem igy alakult volna... De hogy alakulhatott volna másképp?
2021. ápr. 28. 08:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha egyetlen státusz van, akkor azt nem lehet ketté osztani.
2021. ápr. 28. 08:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha X létszámos a hely, akkor nem tud belőle X+1-et csinálni, és sajnos GYES után a szabadságot ki szokták adni. Ennek megoldása, ha a GYES-en lévő felmond és kéri, hogy fizessék ki neki a szabadságát.
2021. ápr. 28. 09:58
 5/5 A kérdező kommentje:
De hát ha nem mond fel is fizetett szabadságon lesz, nem?
2021. ápr. 28. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!