Valóban ha mást nem is, de jelzésértékű emelést minden munkahely ad, még a válság idején is?
Hallgatom az InfoRádiót, gazdasági elemző műsor, a téma: a bérek helyzete a válságban. Elmondják hogy a 20-as és 21-es év bitangnehéz, sok szektort érint a válság, így a komolyabb emeléseket el lehet felejteni, de azért IDÉZEM: „ egy cég sem engedheti meg magának hogy legalább jelzésértékű emelést ne adjon a dolgozóinak.“
Hát kérem én tudok egy céget, amely megengedi magának hogy még jelzésértékű emelést SE adjon: az én munkahelyem. Itt évek óta konstans nulla az emelés.
Ráadásul piacfüggetlen állami normatívából élő hely, így a válság semmiben sem érinti.
Így még erre sem lehet kenni.
Igen, az az egyetlen egy alapítványi iskola már felülír mindent és mindenkit is.
Mivel az elmúlt 5-10 évben (kérdéseidtől függően) sem emelt és te még mindig ott vagy és sírsz, semmi oka emelni. Éppen ezért nem is fog.
És hogy illenek a képletbe azon helyek amik meg leépítettek elbocsátottak részmunkaidőznek bért csökkentenek?
Nem még emelnek, hanem még annyit se adnak mint eddig?
A helyi közértben tavaly év elején 230-250-ért vettek fel pénztárost.
Mots ugyanott 180-ért keresnek embert.
A helyi közértben tavaly év elején 230-250-ért vettek fel pénztárost.
Mots ugyanott 180-ért keresnek embert.„
Azt vettem eszre, h a Pandemia alatt mintha csökkentek volna a fizetések. Ismerösöm már 4-5 honapja munkat keres es interjukra jár. Folyamatosan beszámol, hogy melyik cégnél volt és mennyit ajanlottak neki. Ezelött két éve 219 K keresett és még az akkor is nagyon vékony volt.
Most is vagy ugyanannyit vagy 180-200-at adnak olyan admin allasokert ahol a diploma + B2-es Angol - nemet nyelvtudas elvart.
Mi csak 6-6,5 % emelést kaptunk az idén teljesitménytöl függöen.
Aki hozta az elvarasokat az 6%-ot kapott, aki valamivel jobb volt, az par tizedszazalekkal többet kapott.
Így is 4-en felmondtak.
Allitolag van egy bérsáv ami közé mindenki belefér. Most tudtam meg, hogy ez nagyon nem igy van.
Az egyik kolleganömet 270 bruttoval vették fel. Bérsáv: 350 - 450 volt tavaly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!